/ Мило Ђукановић - фото: ДПС
20/09/2021 u 12:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Ђукановић на Генералној дебати 76. засиједања Генералне скупштине УН

Ђукановић ће имати и одвојени састанак са генералним секретаром Гутерешом

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић отпутоваће данас у Њујорк, гдје ће на позив генералног секретара УН-а Антониа Гутереша  од 21. до 24. септембра учествовати на 76. засиједању  Генералне скупштине Уједињених нација.

Ђукановић ће имати излагање на Генералној дебати ГС УН-а чија је овогодишња тема: Изградња отпорности путем наде – за опоравак од Ковид-19, поновна изградња одрживости, одговор на потребе планете, поштовање права људи и ревитализација Уједињених нација.

Предсједник ће учествовати и у Дијалогу на високом нивоу о енергији који ц́е се одржати у виртуелном формату на нивоу самита у сједишту Уједињених нација у Њујорку, такође на позив ГС Гутереша.Ђукановић ће имати и одвојени састанак са генералним секретаром Гутерешом.

-Током боравка у Њујорку Предсједник ће бити гост на неформалној радној вечери лидера Западног Балкана чији је домаћин високи представник ЕУ за вањске послове и безбједносну политику Жозеп Борељ, а предвиђено је и више билатералних сусрета са највишим државним званичницима. Предсједник Ђукановић ће се у Њујорку срести и са представницима црногорске дијаспоре. 76-а Генерална скупштина УН-а уз физичко присуство у сједишту организације у Њујорку одржава се након годину паузе условљене пандемијом КОВИД-19. УН недјеља на високом нивоу ће ове године бити са прилагођеним програмом у којем нема традиционалних пријема и паралелних догађаја, усљед поштовања епидемиолошких мјера- саопштено је из Кабинета.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

23. oktobar 2021 22:57