/ Фото: Предсједник.ме
29/06/2021 u 17:23 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић: На Краљичиној плажи нам је завидио свијет, а сад се ћевапи продају за еуро

Изгубили смо инвеститора и довели у питање остваривање Црне Горе као конкурентне дестинације на Медитерану, поручује предсједник Црне Горе

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић казао је данас, боравећи у Бијелом Пољу, да је последње што је требало да се деси јесте да нас напусти инвеститор и да је нова власт урадила да Аман не отвара Свети Стефан и Милочер. 

- Нема важнијег задатка него чувати инвеститоре. Нажалост, имамо потпуно другачију праксу функционисања нове Владе. Није трагедија кад се мијења власт, она доприноси демократији, али то не значи да свака нова власт мора да протјера инвеститоре.Имамо капацитете али нијесмо искористили дио наших потенцијала. На шта сад личи најрепрезентативнији дио црногорске обале Краљичина плажа? На њој нам завидио читав свијет. Данас се продају пиво и ћевапи за један еуро. Дошли са ћебадима и сунцобранима и покушавају да отуђе нешто што није њихово. Држава располаже морским добром. Апсолутно неодговорна влчаст је могла да уради да репрезентативни дио наше туристичке понуде буде раван руглу, да изгубимо инвеститора и да доведемо у питаење пројекције Црне Горе као престижне дестинације на Јадрану- додао је он. 

Како је истакао, нема развоја у нестабилној држави.

- Тако смо дошли до такве фазе развоја гдје смо повећали директне стране инвестиције.Добили смо подмораски енергетски кабал, ауто пут, Порто Монтенегро, Порто Нови, Луштицу...То говори да смо успјели да убиједимо инвеститоре да смо земља стабилности и земља гдје могу повратити уложени капитал- додао је он. 

Одговарајући на питање хоће ли се ДПС, на чијем је челу одазвати парламентарном дијалогу, Ђукановић је саопштио потврдно.

-Одазваћемо се на све позиве на дијелаог који ће довести на шитрење политичке платформе проевроспског развоја Црне Гоере. Позив на дијалог који треба да доведе до ширег концезуса у циљу избора на челне позиције тужилачко судске власти, ћемо с еодазвати. Прије мејсец смо ми позивали на дијалог али на то није било спремности, и журило се да се усвоји Тужилачки закон. Сада добијамо позив и немамо проблем са политичком сујетом. Одазваћемо са на дијалог који ће довести до решења развоја Црне Горе- поручио је он. 

За Политички савјет ДПС-а Ђукановић је казао да ће бити врло брзо конституисан.

-Ко ће се наћи на његовом челу знаће се ускоро. Разговараћемо на сједници ГО који ће одабратио некога ко ће се наћи на челу једног таквог репрезентативног састава у ДПС. Имамо квалитетан кадар који то може да обави. Ускоро ћемо отворити то питање- казао је он. 

На питање хоће ли ДПС тражити да се гласа о повјерењу Влади, или ће изабрати друге методе, Ђукановић је казао да нема шта да Влада очекује, изузев да опозиција опонира јој и покушава да јој скрати мандат.

- Био сам на власти 30 година, и читаво вријеме је опозиција систематично  радила управо то. И није ми падало на памет да против тога протествујем. То је улога опозиције а како ћемо даље водити тај процес видјечемо. Намамо нервозу и нестрпљење. И ово вријеме које заједно трошимо  је вријеме на које треба гледати кроз позитивну призму кад је ДПС у питању.  Ми веома предано радимо на отклањању својих слабосту,  и својој политичкој понуди која ће заинтгрирати јавност. Са друге стране управо та бирачка јавност има могућност да упозна нашу политичку алтернативу. Мислим  да у следећем изборном циклусу ће објективније судити о свим понудама. Без нервозе пратимо и размишљамо са коалиционим партнерима и видјећемо који је то најбољи тренутак и и најповољнији сценарио који ће водити да се Црна Гора у најкраћем могућем периоду врати на стазе динамичног еконосмког и демократског развоја- закључио је Ђукановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 19:10