Мило Ђукановић / - Мило Ђукановић
11/03/2022 u 18:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић о забрани руских медија: Изостанак реакције Владе на одлуку ЕУ компромитује Црну Гору

Он је истакао да наставак недозвољеног дјеловања и злоупотребе медија у сврху оправдања агресије Русије на Украјину је неприхватљиво

Одлука ЕУ да суспендује активности руских емитера је адекватан одговор на континуирано спровођење дезинформисања и манипулације информацијама против ЕУ и европског јединства, поручио је предсједник Црне Горе Мило Ђукановић на Твитеру.

 - На систематску кампању и опасност дјеловања таргетираних платформи, присутних и на Западном Балкану, Црна Гора је континуирано упозоравала, дијелом вођена и сопственим искуством константног дестабилизовања од стране проруских медија у протеклих неколико година - нагласио је он.

Ђукановић је истакао да наставак недозвољеног дјеловања и злоупотребе медија у сврху оправдања агресије Русије на Украјину је неприхватљиво.

 - Изостанак реакције Владе на одлуку ЕУ компромитује земљу као кредибилног НАТО савезника и партнера и будуће чланице ЕУ. Нема мјеста за непоступање и индиферентност према систематском манипулисању информацијама и дезинформисању о злочину и онима који га у овом тренутку трпе - написао је он на Твитеру.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 19:09