/ - фото: МИЛО ЂУКАНОВИЋ
17/12/2021 u 14:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић примио опроштајну посјету амбасадора Чешке

Јачању односа двије државе допринијеће и наставак дијалога на највишем нивоу, што је изражена жеља Црне Горе, поручио је предсједник

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић примио је у опроштајну посјету амбасадора Републике Чешке у Црној Гори Карела Урбана.

- Предсједник је нагласио да је током његовог мандата додатно унапријеђено пријатељство, разумијевање и међудржавна сарадња, што је уз укупно унапређење односа, сарадњу у билатералној и мултилатералној равни, у области културе, образовања, економије, енергетике, саобраћаја и туризма, неупитна заслуга амбасадора Урбана. Предсједник је захвалио и за могућност Чешке да локалним заједницама у Црној Гори понуди експертизе из области приступања ЕУ, као и за подршку у суочавању са посљедицама пандемије. Изразио је задовољство што се у Чешкој и Вишеградској групи, као важној европској иницијативи, правилно перципира значај европске интеграције ЗБ, уз континуирану подршку аспирацијама Црне Горе, данашње одговорне чланице НАТО и кандидата за чланство у ЕУ. У том контексту поновио је увјерење да је интеграција једина изгледна будућност региона у цјелини- наводе у саопштењу.

Јачању односа двије државе допринијеће и наставак дијалога на највишем нивоу, што је изражена жеља Црне Горе, поручио је предсједник.

- Имајући у виду да су  његови приоритети били у правцу јачања билатералне сарадње, исказао  је задовољство унапређењем уговорне базе, и уз захвалност предсједнику за гостопримство, високо оцијенио 4-о годишњу сарадњу са црногорским институцијама. На линији опредјељења чешке вањске политике у правцу проширења ЕУ, подсјетио је на подршку коју је та земља пружила Црној Гори у евроатланстким интеграцијама, поузданом партнеру у НАТО и земљи која је најдаље одмакла у европским интеграцијама. Упркос захтјевном моменту у којем се Црна Гора налази, амбасадор је  изразио увјерење у свијетлу будућност наше земље и одговорност политичара да се дође до рјешења које ће бити добродошло- наводе у саопштењу.

Исказана је обострана жеља у даљи просперитет односа у обостраном интересу и лични и професионални успјех.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 09:11