Ђукановић / Фото: Ненад Мандић
28/12/2021 u 17:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ђукановић: Ситуација око короне алармантна, без одлагања донесите мјере

Грађане позивам да својим одговорним понашањем заштите своје и здравље других, поручио је он

Предсједник Црне Горе и лидер опозиционог ДПС-а Мило Ђукановић позвао је надлежне органе да без одлагања донесу мјере које ће допринијети заустављању, како је казао, изузетно опасног тренда оболијевања, а грађане да одговорним понашањем заштите своје и здравље других.

Ђукановић је реаговао поводом нових података према којима је у посљедњих 24 сата забиљежено 1.120 нових случајева инфекције корона вирусом.

-Епидемиолошка ситуација у Црној Гори је алармантnа. Данас највећи број регистрованих инфекција на дневној бази од почетка пандемије. Удвостручен број нових случајева у протеклих седам дана у односу на недјељу раније. Пред нама је сезона празника која носи највиши могући ризик даљег погоршања стања. Позивам надлежне органе да без одлагања донесу мјере које ће допринијети заустављању оваквог изузетно опасног тренда оболијевања. А грађане да својим одговорним понашањем заштите своје и здравље других, и тиме помогну здравственим радницима да стање вратимо под контролу. Оно што свима прижељкујемо ових дана - а то је добро здравље у идућој години - ставимо данас и одмах на прво мјесто. Здравље изнад и испред свега- објавио је Ђукановић на свом Твитер налогу.

Подсјећамо, Ђукановић је од прошле седмице у самоизолацији након што је откривено да је оболио од корона вируса. Тада је саопштено да предсједник има блажу клинички слику

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 08:19