/ -Фото: Твитер
17/09/2021 u 09:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић стигао на Брионе са Роћеном

Ово се цијени као гест пријатељства и посебног уважавања домаћина према предсједнику Црне Горе, кажу из Кабинета.

Предсједник Црне Горе и лидер опозиционог ДПС-а Мило Ђукановић касно синоћ допутовао је на Брионе са својим савјетником Миланом Роћеном, гдје ће, како је најављено из Кабинета, наставити разговоре започете у Загребу.

У Брионима је и хрватски лидер Зоран Милановић. 

image
-Фото: Твитер

- Ово се цијени као гест пријатељства и посебног уважавања домаћина према предсједнику Црне Горе- кажу из Кабинета. 

Ђукановић је током јучерашње посјете Загребу посјетио Националну заједницу Црногораца Хрватске гдје је разговарао са представницима те заједнице. 

Предсједник Заједнице Данило Ивезић указао је на важну улогу Заједнице Црногораца у свим фазама односа, и у вријеме када су везе двије државе и два народа биле покидане.

- Значајан допринос у том погледу дала је и даје хрватска национална мањина у Црној Гори. Црногорци у Хрватској своје емоције изражавају снажније од оних који живе у Црној Гори, остајући до краја посвећени очувању суверености наше државе, на чије тековине и баштину смо изузетно поносни- казао је он. 

image
-Фото: Кабинет предсједника

Сусрету предсједника Ђукановића и представника заједнице Црногораца у Хрватској присуствовали су између осталих редитељ Вељко Булајић, сликар Димитрије Поповић, професор Драгутин Лаловић, отправница послова Црне Горе у Загребу Ирена Прелевић и амбасадор Хрватске у Подгорици Веселко Грубишић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 05:19