/ Мило Ђукановић
24/09/2021 u 13:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић: Главни задатак да очувамо вриjедне тековине Црне Горе

Црна Гора је поносна на то како нас наши људи у свијету представљају, поручио је Предсједник

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић сусрео се синоћ у Њујорку са представницима наше дијаспоре, од којих су неки допутовали и из удаљениних америчких градова. Предсједника са супругом и члановима делегације у име бројних исељеника  у САД поздравио је угледни, веома успјешни бизнисмен Рефко Радончић.

Он је казао да је сусрет с предсједником Ђукановићем за њих посебан дан, јер могу из прве руке да се упознају о збивањима у Црној Гори која их брину, али не колебају да чврсто остану на правом путу заштите интереса своје државе. Он је казао да је поносан на огромну већину исељеничке заједнице која је у свим преломним тренуцима била и остала уз своју државу, и уз Предсједника.

- Морамо стати иза своје државе, власти ће се мијењати, али држава је непролазна, поручио је Радончић, уз захвалност Предсједнику између осталог и зато што је одржао ријеч и био уз свој народ недавно на Цетињу, и што својим ауторитетом улива наду да ће се на прави начин одговорити насртајима на  Црну Гору. Тај одговор- истиче Радончић, мора бити заједнички, јединствен и у Црној Гори и у дијаспори.

image
Мило Ђукановић

Предсједник Ђукановић је уз задовољство што је поново у прилици да настави праксу сусрета са нашим људима у свијету захвалио присутнима и укупној дијаспори за све добро што чине за Црну Гору, не заборављајући никада какав је јединствен однос дијаспора показала према држави свог поријекла када је било најпотребније. 

- Црна Гора је поносна на то како нас наши људи у свијету представљају- поручио је Предсједник.

При том је и овога пута поновио позив, да увијек буду лојални грађани земљи коју су одабрали за свој живот. То, како је рекао, говори свим нашим људима у свијету, посебно у Америци, и подсјетио да је Црна Гора ријетко од које земље имала подршку као од Америке у изазовима кроз које је пролазила.

Предсједник је говорећи о актуелним приликама у Црној Гори казао да су на удару њени фундаменти на којима једино може постојати и опстати као грађанска, секуларна и европска држава.

- Од свега што је постигнуто у Црној Гори, највреднији је мир и њен мултиетнички и мултивјерски карактер- казао је Предсједник.

Подсјетио је на многа постигнућа  у претходном периоду, али и на слабости из којих, како је рекао, извлачимо наук.

- Зато је главни задатак у овом тренутку да сви заједно, без обзира на националну и вјерску припадност, очувамо вриједне тековине Црне Горе, да повратимо  повјерење инвеститора и охрабримо и наше људе из дијаспоре да улажу у земљу свог поријекла, и да је вратимо на пут напретка и развоја. За све што је добро у Црној Гори у значајној мјери је  заслужна и наша дијаспора, чији су приврженост, посвећеност и љубав према својој домовини реална основа за оптимизам с којим гледамо на нашу бољу, извјесно европску будућност- закључио је Предсједник, уз осврт и на регионални, европски и глобални контекст у ком се одвијају актуелни процеси у нашој земљи.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 18:56