/ Фото: Кабинет предсједника
12/11/2021 u 09:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић у Паризу са Куртијем и Рамом

Предсједник се са премијерима Албаније и Косова сусрео током вечере коју је приредио предсједник Француске Емануел Макрон

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић синоћ је током вечере коју је приредио предсједник Француске Емануел Макрон имао краће сусрете са премијером Албаније Едијем Рамом и премијером Косова Аљбином Куртијем. 

image
Фото: Кабинет предсједника

Ђукановић је био у друштву своје супруге Лидије Ђукановић, а на маргинама Паришког форума сусрео се и са предсједником Исланда Гудниом Јоханесоном.

Током разговора констатовано је разумијевање међу државама које дијеле заједничке изазове и које, што због величине, што због глобалних прилика треба континуирано да продубљују сарадњу у свим областима.

image
Фото: Кабинет предсједника

Јоханесон и Ђукановић су разговарали и о, како се наводииз кабинета, изазовима на плану економског опоравка након пандемије и потреби да се кроз размјену искустава искористе лекције које су обије државе научиле у периоду пандемије. 

Јоханес је позвао Ђукановића у посјету Исланду уз заједничку оцјену да одличне билатералне односе треба додатно развијати и допуњавати економским, културним, спортским и другим размјенама и сарадњом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 07:09