Ђурашковић / Фото: Архива
26/04/2022 u 19:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђурашковић Ковачевићу: Вратите се гдје вам је мјесто и танцујте уз чича Дражу

Требало би да буде јасно свима који би можда од Црне Горе хтјели да направе “малу Украјину” да је то залудна работа, поручио је градоначелник Пријестонице

Тужно је и биједно што је неко јуче дјецу политички злоупотријебио покушавајући да испровоцира инциденте на Цетињу, који је град херој  ком су пјевали и дивили се свјетски великани вјековима, поручио је градоначелник Пријестонице Цетиње Никола Ђурашковић првом човјеку Никшића Марку Ковачевићу. 

Ковачевић: Ђурашковић ниједном ријечју није осудио каменовање дјеце, срамно

- Упоређивати Цетиње са Трећим рајхом баш данас, када му се цијели демократски и слободарски свијет диви као једином граду у Европи у којем грађани самоиницијативно, свакодневно, организују протесте против руске агресије на Украјину, много је и од Вас, поклоника и баштиника злочиначког четничког покрета. Цетиње је увијек био симбол слободарства, а деведесетих година прошлог вијека мјесто највећег отпора злој политици која је починила највеће злочине од Другог свјетског рата. Злој политици коју Ви и партија којој припадате и даље заступате, којој су Kараџић и Младић хероји, а не ратни злочинци. Град који је стао на биљег свему томе не може ни данас бити ништа друго већ град који се дичи својим космополитизмом и отвореним вратима за све добронамјернике. Јефтина је, али не и мање опасна, јучерашња провокација на Цетињу, господине Kовачевићу. Вјерујем да је свакоме јасна позадина таквог чина и политичког и друштвеног контекста у којем се десила. Рекао сам и понављам: неће то проћи, господине Kовачевићу, то би требало да буде јасно свима који би можда од Црне Горе хтјели да направе “малу Украјину”. Залудна работа. Црна Гора се враћа себи, Европи и партнерству са цивилизованим и демократским државама, а Вама и сличнима остављамо да уз чича Дражу танцујете и вратите се гдје вам је и мјесто – на политичку маргину- закључио је Ђурашковић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 15:06