Ђуровић на састанку / - фото: Министарство економског развоја
02/06/2022 u 17:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђуровић: Чланство у ЕУ приоритет Црне Горе

Циљ нам је да будемо бољи и квалитетнији партнер, прогресивније европско друштво и да, прије свега оправдамо очекивања Европске уније, казао је министар Ђуровић

Министар економског развоја и туризма Горан Ђуровић састао се са шефом Јединице за Црну Гору и Србију у Генералном Директорату Европске Комисије за сусједство и политику проширења Мајклом Милером. На састанку је потврђена посвећеност европском путу Црне Горе и интенције ка интензивирању процеса приступања ЕУ.

- Циљ нам је да будемо бољи и квалитетнији партнер, прогресивније европско друштво и да, прије свега оправдамо очекивања Европске уније. Приоритети рада ове Владе су европске интеграције, владавина права и одрживи економски развој. Даљи наши искораци у овим правцима, а јасно су уочљиви посебно у области владавине права, заправо су главни покретачи и подстрек за даљи економски и инвестициони напредак -казао је министар.

Ђуровић је Милера и делегацију ЕУ упознао са фокусом рада Министарства на чијем је челу.

- Један од изазова је стварање повољне предузетничке климе, предвидљивог пословног амбијента, те укалањање бизнис баријера ради привлачења страних инвеститора, али и снажна подршка свим нашим предузетницама и предузетницима који стварају нову вриједност у држави“, наводи Ђуровић.

Саговорници су се сагласили да  економски развој Црне Горе треба да  иде у смјеру дигитализације и већем учешћу жена и младих у бизнису, зеленог пословања и подстицају иновација те да је Црна Гора земља са великим туристичким потенцијалом.

- Захваљујем на пријему и издвојеном времену. Веома ми је драго што имам прилику да се бољем упознам са Вама и приоритетима рада овог Министарства.  Такође, драго ми је да је Црна Гора у потпуности посвећена свом путу ка ЕУ, интензивирању процеса и у том смислу имате нашу пуну подршку - казао је шеф Јединице у ЕК Милер.

Он је изразио спремност да Црна Гора добије сву логистичку и финансијску подршку и смјернице за квалитетно спровођење Економског и инвестиционог плана у циљу даљег црногорског развоја на што бољи и одрживији начин.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 04:45