Goran Djurovic / - URA
15/09/2021 u 11:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђуровић: Грађани свједоче да ДПС-СДП реторика води у екстремизам и даље подјеле и сукобе

Он упозорава да треба добро да размисле куда води пут екстремизма

Видјели смо шта производи политика Ђукановића, Вељовића, Коњевића и екипе - само екстремизам, тензије и сукобе. УРА не пристаје на то. Ми желимо мир и стабилност. Послије успјешне туристичке сезоне, желимо фокус на економији, напретку, новим радним мјестима и реформама”, саопштио је потпредсједник Грађанског покрета УРА Горан Ђуровић.

Он упозорава да лидери ДПС-а и СДП-а треба добро да размисле куда води пут екстремизма.

 - Резултат хистерије и етикетирања имао је епилог у нападима на неистомишљенике, националном вријеђању и хомофобним изјавама које узнемиравају црногорску јавност. Радикализовањем реторике и дизањем тензија те партије остварују тренутан краткорочни добитак, а дугорочно губи цијела Црна Гора - додаје он.

Према ријечима Ђуровића, грађанима и привреди су после успјешне љетње туристичке сезоне требали мир и наставак реформи.

- Зашто су лидери ДПС-а и СДП-а жељели да се вратимо три корака уназад стварајући неподношљиву тензију, није нам јасно. Позивамо их да то више не раде, не због УРЕ, већ због свих грађанки и грађана црне који желе мир и стабилност. Немојте вашим повицима и пријетњама гурати друге испред себе, а послије се извињавати за њихове поступке. Прекините хајку на људе којима је једини гријех што не мисле исто као ви - наводи Ђуровић.

Ђуровић напомиње да је, упркос свим разликама, сада тренутак да се окупимо око тема које се тичу свих грађана Црне Горе. 

- Вјерујем да је ово тренутак да се окупимо око онога што нам је заједничко, а то је европска будућност Црне Горе - истиче он.

Врата Грађанског покрета УРА су, како каже, отворена свима који желе европски, грађански и еколошки развој Црне Горе.

- УРА се обраћа пристојним, вриједним и поштеним људима, оној тихој већини која жели напредак нашег друштва и Црну Гору види као грађанску, европску и еколошку -  закључио је потпредсједник УРЕ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 23:41