/ - SKRINšOT A PLUS TV
15/10/2024 u 21:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Đurović: Zbog politike DPS-a narod se iseljava iz CG, popis to i dokazao

Popis stanovništva u Crnoj Gori je pokazao da su DPS i njihovi sateliti vodili katastrofalnu politiku u posljednjih 30 godina, smatra šef poslaničkog kluba Nove srpske demokratije (NSD) Dejan Đurović.

- Politika te partije je da sve što valja uputi u inostranstvo, a oni da vladaju 30 godina. To su rezultati popisa i njihova šema po kojoj su vladali. Zato imamo negativni prirodni priraštaj i manji broj stanovnika. U Šavniku je vise glasača nego stanovnika -  ukazao je Đurović u emisiji "Klub A plus”.

Đurović je kazao da se stoga mora stvoriti ambijent da građani dobro žive u svojoj zemlji i u dobrim uslovima, prenosi portal A plus.

- DPS je napravio takav ambijent da su ljudi odlazili iz države. Zato moramo da napravimo nacionalni program sa kojim ćemo mlade naučnike vratiti u Crnu Goru -ocijenio je Đurović, gostujući na Aplus televiziji.

Nikolić: Velikosrpski nacionalizam nije uspio, nema značajnijih razlika u odnosu na prethodne popise

Ipak, mišljenja je da je popis bio demokratski speoveden i da je pokazao da može nešto da se uradi na zadovoljstvo svih subjekata.

-Narativ opozicije je bio da nakon popisa neće biti građanske države, nisu mogli da imaju nikakve primjedbe. Sa ovom parlamentarnom većinom nema negativnih konotacija nakon izbora i nema nezadovoljnih - rekao je on.

On je čestitao građanima i organizatorima popisa, poručivši da pritužbi nije bilo, ljutnje, a ni protesta.

- Ovo je prvi slobodan popis nakon 1945. godine. A poruke da je Beograd uticao na ishod popisa i izbora su neozbiljne floskule DPS-a -zaključio je Đurović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

15. oktobar 2024 21:38