/ Фото: Архива
29/07/2021 u 11:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ераковић: Ови што су се запослили по дубини личе на Изногуда

Данима сам изложен нападима из више медијских оруђа власти зато што сам саопштио истину, тврди бивши директор КЦЦГ

Kлинички центар Црне Горе којим сам руководио у вријеме највеће епидемије био је здравствена установа којој су грађани Црне Горе највише вјеровали, каже бивши директор ове здравствене установе Јевто Ераковић.

- Данима сам изложен нападима и покушајима дифамације из више медијских оруђа власти зато што сам саопштио истину – да смо актуелној руководећој гарнитури KЦЦГ “оставили” комплетно обезбијеђена финансијска средства и неопходну стручну подршку за нову аутоматизовану лабораторију, нову ПЦР лабораторију, нови операциони блок ИБД, нову ангио салу, нове дигиталне мамографе и да смо започели набавку ПЕТ ЦТ у координацији са ИАЕА у Бечу. Да смо обезбиједили и средства и пројекте за изградњу нових клиника и центара – за Kлинику за инфективне болести и дерматовенерологију преко 8,2 милиона еура, Kлинику за ментално здравље преко 4,7 милиона еура и за Центар за хематологију око 2,8 милиона еура, те да смо потписали уговоре са донаторима за реконструкцију Пластичне хирургије KЦЦГ - наводи Ераковић.

Услиједили су, истиче, бука и бијес оних којима је, нехотично, очито покварио планове да све то представе као сопствене успјехе.

- Управо то је парадигма онога што смета, колегама и све већем броју пацијената. Таштина – то је та ријеч која описује проблем. Невјероватно је како реагују људи који би требало да су хуманисти и интелектуалци. Зато, напросто неће ни издалека бити довољни покушаји да мене ућуткају отужним причама о наводном отимању трпезарије на ођељењу Гинекологије, јер су баш ту, на тој клиници, пацијенткиње добиле најбоље услове у овом дијелу Европе - казао је Ераковић.

С друге стране, додаје, у години у којој је преузео руковођење KЦЦГ било је 545 љекара, у години у којој је са функције пошао било их је 585.

- И то је лако провјерљиво, узалудне су другачије конструкције. Уз то, тада је KЦЦГ био мјесто гдје су се запошљавали најрепрезентативнији стручњаци и професори из региона, схватајући да ту имају најбоље услове за рад и професионални напредак - казао је Ераковић.

Иза тима којим је руководио остало је, тврди, “наслеђе” да су у опрему, кроз инвестиције, уложили преко 12 милиона еура, а у грађевинске радове преко 2,1 милион еура.

- KЦЦГ којим сам руководио, у вријеме највеће епидемије са којом се свијет суочио у новијој историји, био је здравствена установа којој су грађани Црне Горе највише вјеровали. Они који су нас по дубини, ширини и родбини наслиједили треба да знају – кредибилитет се не стиче хвалисавошћу и лагањем. Него тешким радом и поштовањем пацијената и колега. Овако, све више личе на чувеног стрип јунака Изногуда. Чак и кад, много пута, повјерује да је коначно калиф умјесто калифа, он остаје то што јесте, из-но-гуд, вјечити губитник, ситни покварењак и симбол преамбициозношћу прогутаног бирократе - закључио је Ераковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 00:07