/ Željko Šapurić
21/06/2024 u 12:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Evropski tim za Nikšić pisao VDT-u: Preispitajte postupanje tužioca Đorojevića u predmetu protiv Kovačevića

Klub odbornika Evropski tim za Nikšić pisao je Vrhovnom državnom tužilaštvu, konkretno vrhovnom državnom tužiocu Miloradu Markoviću, da se preispita postupanje tužioca Dejana Đorojevića u predmetu protiv Marka Kovačevića koji se tiče slučaja “srednji prst”.

Podsjećaju da je Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću obavijestilo javnost da je formiran predmet protiv predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića na osnovu video snimka, koji je nastao prilikom obilježavanja 13 godina rada JU “Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom Nikšić”, na kojem se, tokom intoniranja himne Crne Gore, vidi Kovačevićev ispružen srednji prst.

- Nekoliko mjeseci kasnije, nikšićka i crnogorska javnost je obaviještena da je odbačena krivična prijava protiv predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića, a postupajući tužilac Dejan Đorojević je izvijestio javnost da je, nakon završenog izviđaja u predmetu, našao da ne postoji osnovana sumnja da je Kovačević izvršio krivično djelo povreda ugleda Crne Gore ili drugo krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti, navode odbornici Evropskog tima za Nikšić.

Kovačević: Očekujem da se saslušanjem stavi tačka na ovaj događaj

Ističu da je u međuvremenu objelodanjena informacija, zbog koje postoji osnovana sumnja da je postupajući tužilac Dejan Đorojević u konkretnom predmetu bio pristrasan, "a sve iz razloga što je supruga tužioca Dejana Đorojevića, gospođa Nataša Đorojević, dipl. ekonomista, zaposlena u Opštini Nikšić – u Komunalnoj policiji, u prilog čemu govori i ugovor, koji smo dostavili VDT-u na uvid".

- Zbog svega navedenog, tražili smo od Vrhovnog državnog tužilaštva na čelu sa Miloradom Markovićem da preispitaju postupanje Dejana Đorojevića u konkretnom predmetu i da nas nakon što sprovedu sve potrebne radnje, povratno informišu o svim okolnostima utvrđenim u vezi sa ovim slučajem, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. jun 2024 14:30