/ - FOTO: PREDSJEDNIK
13/09/2023 u 14:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Fontana: Uradićemo sve da vam pomognemo Crnoj Gori na putu ka EU

Predsjednik Predstavničkog doma Parlamenta istakao je jasnu podršku Italije Crnoj Gori

Uradićemo sve da vam pomognemo na putu ka EU, kazao je predsjednikom Predstavničkog doma Parlamenta Lorenco Fontana.

Sa Fontanom je danas u okviru zvanične posjete Republici Italiji razgovarao predsjednik Crne Gore Jakov Milatović. Milatović je sa njim kratko prisustvovao redovnom zasijedanju Predstavničkog doma gdje su ga pozdravili poslanici.

- Razlog mog dolaska u Rim, u prvu zvaničnu posjetu jednoj od država članica G7 je želja da Italija u narednom periodu igra još snažniju ulogu, ne samo u Crnoj Gori već i cijelom regionu Zapadnog Balkana. Naše zemlje već su saveznice u okviru NATO alijanse, Crna Gora je država koja je najviše odmakla u procesu evropskih integracija, a povezuje nas i isto more. Vjerujemo da bi upravo Italija mogla da odigra presudnu ulogu kada je u pitanju ubrzanje evropskog puta Crne Gore - poručio je predsjednik Milatović na sastanku sa Fontanom.

Predsjednik Predstavničkog doma Parlamenta istakao je jasnu podršku Italije Crnoj Gori u tom kontekstu.

- Naša uloga je da vam olakšamo taj put i uradićemo sve da vam pomognemo. Evropa treba da ima svoj jug i problemi koji postoje treba da se rješavaju zajedničkom strategijom, vi ste već članica NATO-a i to je baza na kojoj ćemo raditi. Mi možemo da vam pomognemo što se tiče bržeg ulaska u Evropsku uniju, da vam damo sve osnove kako bismo zajedno podigli nivo saradnje - kazao je Fontana.

U nastavku posjete predsjednik Milatović sastaće se i sa ministrom vanjskih poslova Italije Antoniom Tajanijem čime se završava njegova zvanična posjeta toj zemlji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. oktobar 2024 05:08