Вујовић / Фото: Срђан Бољевић
20/06/2021 u 16:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Генерални секретар СДП-а оштро поручио Дачићу: Не пали ватре, поломићеш зубе

Нека не својатају Вулин и Дачић црногорске Србе јер су они наша браћа, рођаци и пријатељи, поручује Вујовић

Генерални секретар СДП-а И(ван Вујовић казао је данас да апел предсједника Скупштине Србије Дачића да митрополит Јоаникије ријеши кризу власти у Црној Гори, само потврђује да је СПЦ у Црној Гори институција државе Србије

Он тврди да се Србија и њен државни врх дрско мијешају у унутрашње ствари суверене Црне Горе.

- Предсједник Србије Александар Вучић и Дачић очигледно нијесу искорачили из деведесетих прошлог вијека када су били обични пиони у рукама злочиначке политике која је уништила бившу Југославију а сопствени српски народ довела на сами руб пропасти. Они и даље сањају о српским свјетовима, и даље мисле да могу на даљински управљач из Београда да дисциплинују Црну Гору и рјешавају питања њене власти и унутрашњих односа - наводи Вујовић.

Вучић и Дачић, како додаје, мисле да је ово 1991. или 1999. када су намјеравали да, како каже Вујовић, хушкајући извана по Црној Гори руше њен грађански мир и стабилност.

- Радикалско - СПС братија позната по свему најгорем, чија политика је произвела злочине и геноциде, морала би боље да познаје Црну Гору и да буде свјесна да је ово држава која траје миленијум те да је не могу срушити разни београдски пајаци који ових дана оркестрирају бестидну кампању против Црне Горе - навео је Вујовић.

Истиче да је геноцид у Сребреници осудила и радикалско-СПС политике.

- Нека се не покривају српским народом и нека не подмећу бестидно. Тужно је и жалосно ко данас говори у име једног великог српског народа који је дао великане попут Тесле, Пупина и Доситеја.. Да то буде данас један Дачић или Вулин, или њима слични. Зато им поручујемо да смање доживљај и да не мисле да могу да пале ватре по Црној Гори, јер ће као и вазда сломити зубе. И нека не својатају црногорске Србе јер су они наша браћа, рођаци и пријатељи, који су као и сви грађани ове земље своји на своме у Црној Гори - закључио је Вујовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 03:59