Milorad Gogić / FOTO: SRDJA BOLJEVIĆ
20/09/2024 u 09:55 h
Gordana BojanićGordana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Gogić savjetuje Mandića

Bivši sudija Ustavnog suda Milorad Gogić angažovan je kao savjetnik predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića, potvrđeno je portalu Dan iz Mandićevog kabineta.

Gogić je angažovan po ugovoru o djelu.
- Predsjednik Skupštine Andrija Mandić bivšeg predsjednika Ustavnog suda Milorada Gogića doživljava svojim najbližim savjetnikom, iako je on formalno stručni saradnik predsjednika Skupštine na poslovima pravne ekspertize i pružanja visoke stručne pravne podrške u vezi sa zakonodavnim procesom, ustavnim pitanjima i pravnim aktima, kao i davanju mišljenja o usklađenosti međunarodnih ugovora i drugih međunarodnih akata sa Ustavom i zakonodavstvom. Stoga, nije bilo potrebe za procesom imenovanja- saopštili su Danu iz Mandićevog kabineta.

Skupština je 30. avgusta konstatovala prestanak funkcije sudiji Ustavnog suda Miloradu Gogiću jer je ispunio uslove za penziju. Gogić je uslov za starosnu penziju stekao 27. maja, kada je napunio 66 godina. On je na funkciji predsjednika Ustavnog suda bio od 14. januara ove godine, kada je na toj poziciji naslijedio sudiju Budimira Šćepanovića.

Konstatovan prestanak funcije Gogiću

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 09:56