Maida Gorčević / - Медфиабиро
26/02/2024 u 15:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Gorčević: Isključenje Milovića i izlazak Milatovića neće poremetiti PES

Ona je dodala da vjeruje da će poslanički klub PES-a u narednim danima pokazati jedinstvo

Izlazak predsjednika države Jakova Milatovića iz Pokreta Evropa sad (PES) i isključenje Andreja Milovića iz te partije, neće uticati na stabilnost PES-a i Vlade, ocijenila je ministarka evropskih poslova Maida Gorčević.

Ona je novinarima na Žabljaku kazala da je podjela u PES-u na one koji podržavaju premijera i lidera stranke Milojka Spajića ili Milatovića, završena još kada su poslanice Jevrosima Pejović i Radinka Ćinćur napustile klub PES-a.

-Mislim da je ta podjela urađena već prije parlamentarnih izbora i da je podjela tu stala kada je poslanički klub u pitanju”, rekla je Gorčević- prenosi portal RTCG.

Ona je dodala da vjeruje da će poslanički klub PES-a u narednim danima pokazati jedinstvo.

- Pokazaće zbog čega smo ovdje, a to je upravo zbog građana. Ne kako bi se birale strane i ne kako bi sigurno na kraju birali da li smo za jednog ili drugog - kazala je Gorčević.

Ona smatra da je ostavka Milatovića na funkcije u PES-u samo formalizovanje odluke, s obzirom na to da se, kako je rekla, Pokretom i učešćem u njemu nije bavio već od trenutka kada je postao predsjednik države.

- Zahvalni smo na svemu što smo zajedno do sada uradili, na važnim demokratskim odlukama koje su donešene i procesima koji su se odigrali zajedno sa gospodinom Milatovićem i zaista smo zadovoljni što je Milatović i prvi demokratski predsjednik Crne Gore nakon višegodišnje vladavine (Mila) Đukanovića - kazala je Gorčević.

Kako je kazala, ne očekuju da izlazak Milatovića može uticati na stabilnost PES-a.

- Zato što smatramo da Pokret ne čine pojedinci, Pokret čine ljudi, ideje. Mi smo ovdje došli da ostvarimo Pokret, kroz njega i formalizujemo program Evropa sad 2, što smo već uradili kroz prvi korak povećanja penzija - rekla je Gorčević.

Komentarišući isključenje Milovića iz PES-a, Gorčević je rekla da je on i dalje član Vlade i da već ima i konstruktivne sastanke u Briselu.

- Na osnovu njegovih rezultata će se premijer, ali i ostali članovi Vlade odnijeti prema njemu, kao i za svakog pojedinačno od nas, jer svako od nas odgovara upravo za svoje rezultate - kazala je Gorčević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. maj 2024 02:48