Maida Gorčević / - FOTO: VLADA CRNE GORE/DJORDJE CMILJANIC
06/09/2024 u 14:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Gorčević sa ambasadorom Portugala: Posvećeni smo dostizanju evropskih standarda

Ministarka evropskih poslova Maida Gorčević primila je danas novoimenovanog ambasadora Portugala Žozea Rui Veleša Karosa.

Gorčević je upoznala sagovornika sa aktuelnostima iz pregovaračkog procesa i planovima Crne Gore da do 2026. godine privremeno zatvori sva pregovaračka poglavlja, kako bi 2028. godine postali punopravna članica EU.

- Pred Crnom Gorom je period veoma zahtjevnog i odgovornog rada na sprovođenju sveobuhvatnih i kompleksnih reformi. Sve institucije su u potpunosti posvećene tom cilju kao bi, u najkraćem vremenskom periodu, dostigli evropske standarde i unaprijedili kvalitet života naših građana -kazala je ministarka.

Ona je istakla da Vladi veoma znači sva tehnička, ekspertska i finansijska podrška EU i država članica na putu ka punopravnom članstvu i, u tom kontekstu upoznala ambasadorima sa glavnim izazovima i potrebama administracije i pregovaračke strukture s ciljem uspješne finalizacije  procesa pristupanja.

- Ambasador  Karos je pozdravio rezultate koje Crna Gora ostvaruje na evropskom putu istakavši da se posao na evropskoj integraciji ne završava danom stupanja u članstvo jer tada slijede nove obaveze i poslovi. On je kazao da se Portugal zalaže za proširenje EU i da, u tom smislu, naša država može računati na njihovu punu podršku u sprovođenju reformi i priključenju Uniji- navodi se u saopštenju.

Gorčević: Put u EU nema zamjenu i istrajaćemo na njemu

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 21:21