Колчевић и Павличић / - Портал Дан
23/06/2021 u 14:19 h
Blaženka GolubovićBlaženka Golubović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Грађански апел политичарима у региону: Престаните да сијете зрно зла

Позивају и све коалиционе партнере у новоj црногорскоj власти, као и власт и медиjе из Београда и Бањалуке да престану са прозивањем поводом изгласане Резолуције о Сребреници

Група грађана и политичких активиста обратила се порталу Дан поводом новонастале кризе изазване "проjектованом Резолуциjом о Сребреници". За само 12 часова иницијативу 31 потписника овог апела подржаало је преко хиљаду грађана.

- Ми грађани Црне Горе, коjи се изjашњавамо као Срби или Црногорци, коjи имамо српски кориjен, коjи смо истински вjерници МЦП/СПЦ, коjи говоримо и српским jезиком, а поштуjемо у потпуности државно правни статус вишевjековне Црне Горе, јер као лоjални грађани, коjи циjене породичне и традиционалне вриjедности а коjи су активно учествовали у смjени режима 30. августа, више не желимо да ћутимо и да наше интересе заступаjу "професионални Срби", као ни држава Србиjа - казали су активисти Наташа Колчевић и Драган Павличић.

Истичу да "проjектована Резолуциjа о Сребреници", координирана из "интересних центара", ниjе имала циљ да покаже хуманост садашње, већ бивше власти, коjа jе била на jедан начин "саучесник". Иако подржавају сваку врсту "декларациjа", против свих су врста злочина и геноцида, широм свиjета.

- Сматрамо да је она била непотребна, јер ниjе помирила, већ поново узнемирила jавност. Наиме, пошто се геноцид догодио у другоj држави, како онда можемо сприjечити неке нове инициjативе и тражити осуде коjе би забринуле православне житеље, као нпр. о геноциду над Jерменима од стране Турске, коjу jе иницирала нова Баjденова администрациjа - наводи Павличић.

Не дозвољавамо мијешање са стране

Ми потписани, угледни и лоjални грађани, од студената, до пензионера, пољопривредника и  сточара, преко просвјетних, здравствених и jавних радника, привредника, спортиста, умjетника и књижевника... саопштавамо да баштинимо и антифашистичке вриjедности, те да не дозвољавамо ниjедноj партиjи, ни центрима моћи да у наше име одлучуjу у креирању унутрашње и спољне политике, као и креирању европских и грађанских вриjедности, осим званичне владе, сходно Уставу и закону. 

Наташа Колчевић, просвjетни радник, мр Драган Павличић, публициста, Миљан Радуловић, дипл. правник, мр Нина Стругар, професор, Миле Лазаревић, дипл.ецц, мр Александра Синадиновић, професор, Пеђа Драгић, ГА (грађански актив.), др Сандра Ђурановић, љекар, Бранка Марковић, просвjетни радник, Снежана Богоjевић, професор, Мирjана Jанчовска, дипл. политиколог, проф. др Стеванка Ђорђевић, љекар, Бранислав Богетић, дипл.ецц, Чедомир Савковић, ГА, Бранко Боjић, дипл.инж, Милош Секулић, саобр.тех, Милоjка Jововић, књижевница, Сања Поповић, адм.радник, Миљан Нововић, пенз. МУП-а, Добрила Паjковић, пензион. ГА, Дамир Стевановић, маш.тех, Ангелина Делиjевић, пенз. ГА, Раjо Jанковиц, пенз.ГА, Милан Секуловић, грађанин, Винка Лабовић, ГА, Милосава Караџић Радуловић, ГА, Ирена Вукчевић, ГА, Љиљана Вуjошевић, ГА, Ана Савовић, ГА, Петар Вукчевић, студент, и др Зоран Живковић, публициста.

Позивају све људе добре воље, сву браћу и сестре у Црној Гори, Србиjи, Републици Српскоj и расеjању, као и све грађане да не сију "зрно зла", jер ће та жетва бити зла, а не добра!

- Молимо нашу милу Цркву, као и све оне коjи имаjу власт у наведеним државама да се држе етике, закона традициjе и хуманости, да сходно нашоj вjери шире опрост и добричинство - каже Павличић.

Црна Гора никад ниjе била, нити jе данас, истичу, против своjе браће, против вишевjековног кориjена и заjедничке историjе, и да ће тако остати довиjека. Апелуjу на све коалиционе партнере у новоj црногорскоj власти, као и на сву власт и медиjе из Београда и Бањалуке да престану са прозивањем.

- Очекуjемо и захтиjевамо од коалиционе власти у земљи да ургентно сjедну за исти сто, и без твитера, саопштења и "своjих медиjа", као и без ултиматума, и на таj начин покажу jединство, снагу и моћ, да су достоjни да воде државу, коjа се налази на ивици економске и моралне пропасти, као и сукоба, коjи неки "центри", у земљи и иностранству, поодавно желе! У противном, главни кривци и рушитељи освоjене слободе и власти, биће кажњени на изборима - наводе грађански активисти.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 00:00