/ -FOTO: SKUPŠTINA CG
31/08/2022 u 18:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Hakerska grupa „Kuba ransomver“ tvrdi da ima podatke Skupštine Crne Gore

Kuba ransomver postoji od 2019. godine, a FBI je prošle godine izdao upozorenje o tome da sajber kriminalci ciljaju kritične infrastrukture

Poznata hakerska grupa Kuba ransomver tvrdi da je došla do podataka iz Skupštine Crne Gore, objavio je securityweek.com - medij specijalizovan za informacije o sajber bezbjednosti.

Skupština: Sajber upade uspješno neutrališemo

Taj medij objavio je fotografiju sa sajta te hakerske grupe koja svjedoči njihovim tvrdnjama da imaju podatke koji pripadaju Odjeljenju za odnose sa javnošću Skupštine Crne Gore, kao i tome da su te podatke dobili 19. avgusta ove godine, navodi securityweek.com.

- Sajber-kriminalci tvrde da su 19. avgusta ukrali fajlove, uključujući finansijske dokumente i izvorni kod. Oni su navodno pribavili prepisku sa zaposlenima u banci, bilanse stanja, aktivnosti računa, podatke o naknadi i poreske dokumente- piše securityweek.com.

Kako piše securityweek.com, Kuba ransomver postoji od 2019. godine, a FBI je prošle godine izdao upozorenje o tome da sajber kriminalci ciljaju kritične infrastrukture.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 18:25