Ibrahimović - Grubišić / - MVP
09/09/2024 u 14:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ibrahimović - Grubišić: Cijenimo pomoć koju nam je Hrvatska pružila u kontekstu evropske integracije

Izuzetno cijenimo pomoć koju je Hrvatska pružila Crnoj Gori u kontekstu prvo evroatlantske, kao i evropske integracije, kazao je potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Ervin Ibrahimović na sastanku sa ambasadorom Republike Hrvatske Veselkom Grubišićem.

- Želimo da u duhu doprosusjedskih odnosa njegujemo dijalog o svim pitanjima i dalje razvijamo odnose, utemeljene na principima otvorenosti i povjerenja, naveo je Ibrahimović.

image

Ibrahimović - Grubišić

- MVP

Dodao je da je Hrvatska naša prijateljska, susjedna država, NATO saveznica i članica Evropske unije, kojoj i mi želimo da se što prije pridružimo.

- Vjerujem da kroz dijalog o svim pitanjima možemo doći do najboljih, obostrano prihvatljivih rješenja i na taj način dodatno osnažiti postojeće veze, kazao je Ibrahimović.

Ambasador Grubišić je prenio stav da određeni potezi crnogorske strane u prethodnom periodu nijesu bili u skladu sa vizijom razvoja dobrosusjedskih prijateljskih odnosa, ali da Hrvatska želi da vidi Crnu Goru kao evroatlantskog susjeda, koji će ostati čvrsto i na svom evropskom putu, vrijednostima i opredjeljenju.

Tokom sastanka je bilo riječi i o drugim, aktuelnim, regionalnim i bilateralnim pitanjima.

Ibrahimović sa ambasadorom Portugala: EU nije potpuna bez zemalja Zapadnog Balkana

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 03:51