Ibrahimović – Imamura / - FOTO: MVP
13/09/2024 u 15:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ibrahimović – Imamura: Crna Gora i Japan dijele vrijednosti globalnog mira, sigurnosti i prosperiteta

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Ervin Ibrahimović sastao se danas sa ambasadorom Japana Akirom Imamurom.

Kako je saopšteno iz MVP-a, u razgovoru je konstatovano da dvije države već 140 godina njeguju dobre i prijateljske odnose, uz kontinuiranu posvećenost unaprjeđenju dijaloga i saradnje u oblastima od obostranog interesa.

- Sagovornici su ocijenili da Crna Gora i Japan dijele vrijednosti globalnog mira, sigurnosti i prosperiteta, koje predstavljaju temelj za intenziviranje međudržavnih kontakata, političkog dijaloga i za dalji razvoj saradnje - navodi se u saopštenju.

S tim u vezi, posebno su ukazali na važnost jačanja ekonomske saradnje, saglasivši se da će predstavljanje Crne Gore na EXPO 2025 u Osaki dati značajan doprinos uspostavljanju bližih veza, te biti prilika i za razgovore na visokom nivou.

Uz osvrt na vanjskopolitičke prioritete Crne Gore, istaknuto je da Japan podržava evropske aspiracije Crne Gore i da će buduće članstvo u Evropskoj uniji dati dodatan impuls i bilateralnim odnosima sa Japanom.

- Tokom sastanka je bilo riječi i o daljim pravcima bilateralne ekonomske saradnje, sa posebnim fokusom na oblasti investicija, inovativnih i zelenih tehnologija, održivog razvoja, infrastrukture i turizma - zaključuju iz MVP-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 00:54