Ервин Ибрахимовић
30/06/2021 u 12:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ибрахимовић: Једна од тема да буде и техничка влада

Он је потврдио да ће се одазвати позиву Бечића на дијалог, наводећи да очекује да ће сви субјекти допринијети да дијалог и отпочне

Формирање техичке владе која би организовала ванредне изборе треба да буде једна од тема дијалога који је иницирао предсједник Скупштине Алекса Бечић, сматра лидер Бошњачке странке (БС) Ервин Ибрахимовић, јавља МИНА.

Он је потврдио да ће се одазвати позиву Бечића на дијалог, наводећи да очекује да ће сви субјекти допринијети да дијалог и отпочне.

-Евидентно је да нова Влада није одговорила задатку, економским изазовима и потребама грађана. Зато, БС позива на што хитнији дијалог везано и за формирање техничке владе, која би припремила нове изборе- казао је Ибрахимовић агенцији МИНА.

Према његовим ријечима, у Црној Гори је велики број питања која оптерећују политичку сцену.

Ибрахимовић је оцијенио да је за све политичке актере, то је јасан сигнал да се што прије отпочну разговори, у правцу покушаја налажења компромиса за она питања која се директно тичу грађана Црне Горе.

Он је рекао да премијер нема подршку већине у парламенту и да је то јасан сигнал да Влада не може опстати у пуном мандату.

-Озбиљна политичка криза, праћена и економском кризом, уз лоше резултате Владе у првих 200 дана, указују на чињеницу да је сасвим реално и очекивано да дође до нових избора-казао је Ибрахимовић.

Он сматра да је то неминовност и елементарна политичка принципијелност, посебно у правцу одговорности према грађанима.

-Више пута смо до сада указивали свим политичким субјектима да су дијалог и компромис нешто што је нужност у овом тренутку. У том смислу, од састанка очекујемо да буде почетак успостављања дијалога и превазилажења политичке кризе- поручио је Ибрахимовић.

Он је рекао да је имајући у виду тешку политичку и економску кризу, а посебно и изазове у дијелу око Тужилачког савјета и изборних закона, компромис око важних политичких питања веома важан, јер је потребна двотрећинска подршка посланика за избор Врховног државног тужиоца, као и за процес изборног законодавства.

-Све су то изазови који су пред нама и грађани од нас очекују да кренемо у рјешавање свих ових нагомиланих проблема. Одговорност је на свим политичким актерима, а посебно на партијама власти, које требају да покажу спремност за компромисом-закључио је Ибрахимовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:21