Ибрахимовић / -Фото: Бошњачка странка
06/08/2021 u 15:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ибрахимовић критикује Владу: Хтјели су да прекину жилу куцавицу са дијаспором

Наша дијаспора само преко дознака у своју домовину шаље четвртину буџета Црне Горе, тврди лидер БС

Бошњачка странка је прва реаговала када је Влада Црне Горе кренула у причу око одузимања пребивалишта дијаспори, казао је данас лидер БС Ервин Ибрахимовић на скупу Општинског одбора ове странке у Рожајама. 

Он је казао да ће ова странка као и до сада бити на бранику интереса дијаспоре, која је, како тврди, неотуђиви дио Црне Горе.

- Сарадња са дијаспором је једна од најважнијих карика политике Бошњачке странке. Наш бивши предсједник Рафет Хусовић је урадио велики посао у претходних 15 година, а сарадњу са дијаспором је поставио међу приоритетима. Обећавам вам и данас да настављамо путем који је трасирао Хусовић- поручио је Ибрахимовић.

Додао је да је Влада, на челу са Здравком Кривокапићем, хтјела да прекине ту „жилу куцавицу“.

- Ту везу између вас који сте на привременом раду у иностранству и домовине и вашег завичаја. Заборављају да наша дијаспора само преко дознака у своју домовину шаље четвртину буџета Црне Горе. Реаговали смо и нећемо то дозволити. Нећемо дозволити да нашим људима који су на привременом раду у иностранству, који шаљу свој новац, хране своје породице и пуне буџет Црне Горе, да им се одузме пребивалиште- истакао је Ибрахимовић.

На скупу присуствовало је преко стотину успјешних бизнисмена поријеклом из Рожаја, који данас живе у иностранству.

- Хвала вам за све што радите за своју државу, за свој народ, за своје породице, за ваше Рожаје. Kада год разговарам са вама, имам посебно поштовање, јер сте много пута показали како се воли своја домовина и свој ватан. Свима су нам свјежа сјећања од проше године, када сте први прискочили у помоћ када је наступила пандемија ЦОВИД-19 и у рекордном року обезбиједили новац и медицинска средства за наш здравствени систем- поручио је Ибрахимовић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 18:40