ervin ibrahimović / - FOTO: SAšA MATIć
31/07/2024 u 19:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ibrahimović sa ambasadorima Francuske i Kine: Ostajemo posvećeni vanjskopolitičkim prioritetima

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Ervin Ibrahimović razgovarao je danas, u odvojenim susretima, sa ambasadorima Republike Francuske i Narodne Republike Kine u Crnoj Gori.

- Tokom susreta sa ambasadorkom Republike Francuske An Mari Maske, izraženo je zadovoljstvo odličnim međudržavnim odnosima, koje karakteriše intenzivna bilateralna saradnja, savezništvo u okviru NATO-a i kontinuirana podrška Francuske evropskoj integraciji Crne Gore. S tim u vezi, istaknuto je da će Francuska ostati privržena afirmaciji politike proširenja i dinamičnoj bilateralnoj agendi, a sagovornici su potvrdili da postoji prostor za dalje unaprjeđivanje saradnje, te da dvije strane aktivno rade na razvijanju strateškog partnerstva u oblastima odbrane, zdravlja, infrastrukture i ekologije- navodi se u saopštenju.

Bilo je riječi i o drugim temama od obostranog interesa, uz osvrt na značaj Centra za sajber kapacitete Zapadnog Balkana (WB3C) i predstojeći Samit Frankofonije.

Na sastanku sa ambasadorom NR Kine Fan Kunom je ocijenjeno da Crna Gora i Kina njeguju stabilne i prijateljske odnose, uz akcenat na saradnji u oblastima kulture, nauke i obrazovanja.

image

ervin ibrahimović

- FOTO: SAšA MATIć

- Ibrahimović je kazao da Crna Gora ostaje u potpunosti posvećena vanjskopolitičkim prioritetima i ključnom cilju- pridruživanju Evropskoj uniji, a u razgovoru je ocijenjeno da se saradnja Crne Gore i Kine razvija uz poštovanje strateških pravaca razvoja, te uz fokus na oblastima od obostranog interesa. S tim u vezi, u posebno je ukazano na mogućnosti koje pružaju oblasti zelenog razvoja, digitalne ekonomije i obnovljivih izvora energije- navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 07:51