Ибрахимовић са Плугчиевом / - фото: Филип Рашовић
14/05/2022 u 16:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ибрахимовић са Плугчиевом: Оjачати економски напредак кроз више конкретних проjеката

Бугарска, као приjатељска држава коjа подржава Црну Гору на путу европских интеграциjа, финансира проjекте у Црноj Гори у областима образовања, здравства, екологиjе и др

Потпредсjедник Владе Ервиин Ибрахимовић састао се са амбасадорком Републике Бугарске у Црноj Гори Њ.Е. Мегленом Плугчиевом, коjа jе искористила инициjалан дио разговора да упути честитке поводом именовања потпредсjедника Владе за регионални развоj, саопштено је из Министарства капиталних инвестиција (МКИ).

- Бугарска, као приjатељска држава коjа подржава Црну Гору на путу европских интеграциjа, финансира проjекте у Црноj Гори у областима образовања, здравства, екологиjе и др. Поносна сам као амбасадор што могу подиjелити да смо у послjедње три године финансирали 8 проjеката укупне вриjедности преко 300.000 еура у сjеверном диjелу Црне Горе, гдjе jе наjвећа потреба за помоћи - рекла jе амбасадорка Меглена Плугчиева.

Ибрахимовић је казао да европске интеграциjе Црне Горе остаjу чврст приоритет нове Владе, а директни и традиционално добри механизми подршке са стране партнерске Бугарске као поузданог партнера само су потврда уцвршћивања добрих билатералних односа Црне Горе и Бугарске.

- Предстоjе тендери за инфраструктурне проjекте у коjима ће бугарске компаниjе желjети да учествуjу - истакао је Ибрахимовић.

Амбасадорка Бугарске jе искористила прилику да упути позив потпредсjеднику Владе да борави у званичноj посjети Бугарскоj, те са ресором за саобраћаj у Влади Републике Бугарске размиjени добре праксе и искуства на путу убрзаног конкретизовања далjег привлачења бугарских инвеститора за jош интензивниjим улагањима у привреду Црне Горе, казали су из МКИ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 22:00