Ibrahimović u Njujorku / - FOTO: MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA
25/09/2024 u 13:36 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ibrahimović u Njujorku: Crna Gora privržena miru i dijalogu, nastavićemo da podržavamo Ukrajinu

Crna Gora će nastaviti da podržava Ukrajinu u borbi za očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta, kao i da se zalaže za utvrđivanje odgovornosti za sve zločine od otpočinjanja ruske agresije, kazao je potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Ervin Ibrahimović.

Ibrahimović je, kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, tokom drugog dana učešća na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, prisustvovao je otvaranju Generalne debate, učestvovao na sastanku Grupe prijatelja za odgovornost povodom agresije na Ukrajinu, te se sastao sa ministarkom vanjskih poslova Andore Imom Tor Faus i specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

image

Ibrahimović u Njujorku

- FOTO: MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA

- Tokom susreta sa Lajčakom, razmotrena su pitanja regionalne stabilnosti i evropske integracije, sa posebnim osvrtom na značaj jasne evropske perspektive za države Zapadnog Balkana. Ministar Ibrahimović je naglasio da ostvareni napredak Crne Gore, uz jasne poruke iz Brisela da je proširenje prioritet, predstavljaju dodatan podsticaj svim državama kandidatima - saopšteno je iz resora Ibrahimovića.

Drugog dana boravka u Njujorku, sa ministarkom vanjskih poslova Andore Imom Tor Faus ministar Ibrahimović je potpisao i sporazum u oblasti izbjegavanja dvostrukih oporezivanja.

U razgovoru je ocijenjeno da susreti na visokom nivou i adresiranje pitanja od obostranog interesa, doprinose daljem razvoju ekonomske saradnjie, ali i sveukupnom razvoju međudržavnih veza, zaključuje se u saopštenju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. septembar 2024 13:37