Оливера Ињац / - Оливера Ињац
21/01/2022 u 15:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ињац: Мањинска влада пречица којом неодговорни појединци покушавају ревитализовати хибридни режим

Грађанска свиjест се пробудила, и више ниjедан непоткупљиви и слободоумни грађанин Црне Горе неће дозволити нову политичку корупциjу и прекраjање изборне воље грађана, казала је Ињац

Министарка одбране Оливера Ињац огласила се поводом концепта мањинске владе коју је предложио лидер УРЕ Дритан Абазовић испред коалиције "Црно на бијело". 

- Политички поступци потпредсjедника Владе Дритана Абазовића и ГП УРА представљаjу покушаj прекраjања изборне воље грађана од 30. августа 2020. године, коjом су корумпирани режим ДПС-а и његови сателити послати у политичку прошлост - казала је Ињац. 

Министарка је оцијенила да концепт нове, антиуставне, мањинске владе представља пречицу коjом неодговорни поjединци покушаваjу ревитализовати хибридни режим и његове главне перjанице, кроз поступно и постепено враћање на власт.

- Они коjи желе да стопираjу реформске процесе у земљи, чине то са циљем да зауставе демонтажу хибридног режима и очуваjу њихове, претходно етаблиране и опробане, криминалне послове - истакла је министарка одбране.

Она је позвала уважене грађанке и грађане Црне Горе да се запитаjу коме одговара дестабилизациjа политичких прилика у земљи. 

- Управо крацима и реликтима хибридног режима, коjи нам jе угрожавао слободу децениjама. Тиме се директно угрожава будућност и просперитет, европеизациjа и демократизациjа Црне Горе. Једино фер и поштено рjешење су ванредни парламентарни избори - казала је Ињац.

Грађанска свиjест се како каже пробудила, и више ниjедан непоткупљиви и слободоумни грађанин Црне Горе неће дозволити нову политичку корупциjу и прекраjање изборне воље грађана.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 16:52