/ Фото: Драган Стојановић
12/06/2021 u 17:08 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ињац у Бару: Посебан фокус на рјешавање стамбеног питања припадника Морнарице

Предсједник општине Бар Душан Раичевић примио данас у прву званичну посјету министарку одбране

Предсједник општине Бар Душан Раичевић примио је данас у прву званичну посјету министарку одбране у Влади Црне Горе Оливеру Ињац, која је боравила у радној посјети у општини Бар.

Раичевић је са министарком Ињац разговарао о текућим активностима Општине и перспективам даље сарадње са Министарством одбране.

Раичевић је исказао задовољство активностима Војске Црне Горе у Бару које се спроводе у континуитету, као што је проширење и изградња путног правца на локацијама Суторман-Ђурмани-Врсута,  као и наставак активности на пробоју пута Лунићи- Микулићи.

Једна од тема била је и приступни пут до Црног рта, односно санација проблематичних клизишта на том терену. Ињац и Раичевић сагласили су се да су ово активности од заједничког интереса, те да Војска Црне Горе и Општина Бар у континуитету служе потребама локалног становништва и инфраструктуре.

На састанку је било ријечи о активностима и плановима у наредном периоду, попут валоризације војних објеката у Бару. Министарка Ињац је истакла да је посебан фокус на могућностима изградње објекта за рјешавање стамбеног питања припадника Морнарице Војске Црне Горе.

Такође, министарка одбране је са предсједником Општине разговарала о трајном рјешавању базирања бродова МВЦГ. Раичевић је исказао подршку пројекту рјешавања стамбеног питања припадника Морнарице Војске Црне Горе и изградње објекта за становање на потребе Морнарице у Бару.

Раичевић се захвалио министарки Ињац на покренутој иницијативи за састанак са локалним руководством, и изразио задовољство радним сусретом.

Он је истакао да је циљ свих активности локалне управе и општинских служби да, у координацији са свим другим органима и институцијама, допринесу сталном побољшању квалитета живота грађана али и бољим условима за редован рад Војске Црне Горе у Бару, као стартешки важној тачки за Црну Гору и безбједност.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 08:51