Ivanović sa ambasadorom Australije: / - FOTO: MVP
19/06/2024 u 15:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ivanović sa ambasadorom Australije: Zajedničke vrijednosti temelj daljeg jačanja bilateralne saradnje

Ministar vanjskih poslova Filip Ivanović sastao se danas ambasadorom Australije na nerezidentnoj osnovi Danielom Emerijem.

Sagovornici su se saglasili da postoji zainteresovanost za dalje unaprjeđenje bilateralnih odnosa, prvenstveno kroz jačanje političkog dijaloga i snaženje ekonomske saradnje.

Obostrano je ocijenjeno da Crna Gora i Australija dijele vrijednosti demokratije, slobode i multilateralizma, koje predstavljaju temelj za dalji razvoj sveukupnih međudržavnih odnosa.

Ministar Ivanović je kazao da je članstvo u Evropskoj uniji apsolutni vanjskopolitički prioritet Crne Gore, ali da, uporedo sa tim, posvećeno radimo na jačanju partnerstava sa prijateljskim zemljama, kao i uloge u multilateralnim okvirima. Istakao je da postoji značajan prostor za intenzivniju saradnju sa Australijom, naoročito u oblastima ekonomije i turizma, ali i obrazovanja, nauke i informacionih tehnologija.

Ambasador Emeri je ocijenio da napredak koji Crna Gora ostvaruje na vanjskopolitičkom planu u pravcu pridruživanja Evropskoj uniji dobra vijest kako za region i EU, tako i za ostale zemlje kandidate i partnere. Izrazio je zadovoljstvo saradnjom na multilateralnom planu, kao i obostranom posvećenošću jačanju veza između dvije države, utemeljenih na zajedničkim vrijednostima.

Tokom sastanka je bilo riječi i o aktuelnim regionalnim i globalnim prilikama.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

02. jul 2024 00:00