Bakir Izetbegović / - BS
23/07/2024 u 10:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Izetbegović podržao ulazak Bošnjačke stranke u Vladu Crne Gore

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA), i bivši predsjedavajući Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović podržao je odluku Bošnjačke stranke da bude dio Vlade Crne Gore.

- Crna Gora je zemlja u kojoj su Bošnjaci konstitutivan i ravnopravan narod, to je i njihova zemlja, a time i njihova država, njena vlada i institucije. Bošnjaci imaju pravo, ali i obavezu da participiraju u radu crnogorske vlade bez obzira na politčke stranke koje se u njoj nalaze, njihovu retoriku i političke stavove. I mi u Bosni i Hercegovini redovito ulazimo u vlade sa strankama sa kojima imamo suprotstavljena gledanja na mnoga bitna politička pitanja, kazao je Izetbegović i dodao da je to neizbježno s obzirom na svu kompleksnost odnosa, stavova i interesa.

Izetbegović je istakao i da su Bošnjaci uvijek donosili stabilnost vlasti u Crnoj Gori.

- Predstavnici Bošnjaka u Vladi Crne Gore su uvijek donosili pozitivnu komponentu kada je u pitanju stabilnost, sigurnost i proces pomirenja među narodima i državama Balkana, kao i prevagu kada je u pitanju napredak Crne Gore ka članstvu u euroatlantskim asocijacijama. Uvjeren sam da će i sa 44. vladom Crne Gore biti tako, poručuje Izetbegović.

PES: Vlada će imati skoro dvotrećinsku podršku, naša zemlja na pragu istorijskog pomirenja

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. septembar 2024 06:46