Slavko Šole Janković / - FOTO: URA
28/04/2024 u 14:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Janković: Članovi i pomagači kriminalnih grupa nastavljaju da nas targetiraju, nemamo veze sa vatrometom

Slavko Šole Janković, predsjednik odbora Građanskog pokreta URA Prijestonice Cetinje, saopštio je da pomagači kriminalnih grupa nastavljaju da ih targetiraju.

- Cetinjska URA nema veze sa vatrometima i proslavama hapšenja o kojima pojedini mediji pišu. Naši članovi, kao i članovi URE u cijeloj Crnoj Gori, nikoga ne nose na duši, jer zbog nas nijedna majka zaplakala nije, niko modricu na tijelu dobio nije, a kamo li mučen i prebijan. Drugi neka se zapitaju što su radili - istakao je Slavko Šole Janković  povodom navoda koji su se pojavili u pojedinim medijima da iza vatrometa "koji slavi hapšenje Katnića" stoji cetinjska URA.

Janković je najavio da će podnijeti tužbu protiv medija koji su objavili te navode zbog, kako navodi, širenja lažne vijesti i dezinformacije, senzacionalističkog izvještavanja i manipulisanja javnošću.

Pojedini mediji, navodi Janković su, ispod teksta prenijetog pisma Milivoja Katnića, naveli stav da će sljedećeg dana čitaoci imati priliku da čitaju o "sramnom vatrometu URE na Cetinju". Na sudu će redakcije ovih medija imati priliku da dokažu ove tvrdnje, dodaje Janković.

Dodaje da će tužiti i Katnića zbog povrede ugleda i nanošenja nemjerljive nematerijalne štete jer je u objavljenom pismu jasno aludirao da iza navedenog čina stoji Građanski pokret URA na Cetinju, što je imalo za cilj nastavak višegodišnjeg targetiranja i progona naših članova.

- Ovakvo targetiranje URE, kao svojevrsni kukavičluk članova kriminalnih grupa i njihovih pomagača, pokušaj je da se preko Katnićevog štrajka glađu krivica za sve posljedice toga prebaci na nas, kako bi se pokušao ukaljati ugled svih naših članova i funkcionera - ističe Janković dodajući da je jasna namjera jednog dijela javnosti da u svom sukobu sa pravdom pokušavaju svoja nedjela svesti na dnevnopolitički teren i uvući politiku u tužilačke i sudske radnje.

Janković naglašava da se članovima cetinjske URE skoro pet godina u kontinuitetu crtaju mete na čelo od strane pojedinih političara, kvazimedija, kvazianalitičara, kvazintelektualaca i grupe ljudi koji su, svi zajedno, izuzetno bliski određenim kriminalnim grupama koje ih nesumnjivo finansiraju, a koje ne mogu da podnesu i prebole pad DPS-a i urušavanje čitave jedne piramide interesa.

- Podržavamo rad SDT-a i sprovođenje pravde u Crnoj Gori, to je nešto za što se od samog početka zalaže cetinjska URA. Jačanje vladavine prava je nasušna potreba za ozdravljenje crnogorskog društva od institucionalnog organizovanog kriminala i korupcije, koji je za 30 godina režima uzeo maha i pokorio gotovo sve institiucije - zaključuje Janković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 13:57