Tonći Janović / - PES
07/05/2024 u 17:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Janović: Najniža ocjena Freedom House za prethodnu godinu posledica lošeg rada Abazovićeve vlade

Dok je Dritan Abazović grickao kokice crnogorska demokratija je strmoglavo pala i dobila najnižu ocjenu do sada - 3,75, a to je ocjena posledica lošeg rada prethodne vlade, koju je Abazović vodio, ocijenio je poslanik Pokreta Evropa sad, Tonći Janović.

- Sporost u sprovođenju reformi sistema i savladavanje prepreka na putu ka evropskim integracijama i u 2023. su bili veliki problemi demokratije u Crnoj Gori, ocjenjuje se u izvještaju Nacije u tranziciji vašingtonske organizacije Freedom House.  Negativno svjetlo na standarde bezbjednosti sudskih dokaza i šire na kapacitete ključnih pravosudnih institucija, posebno skandal oko probijanja podzemnog tunela do prostorija za dokaze Višeg suda u Podgorici, kao i nedopustiva situacija da organizator kriminalnog poduhvata ostaje nepoznat, navodi se u saopštenju.

Fridom haus: Korupcija i nesprovođenje reformi problemi Crne Gore

Kako je dodao, tako je Abazović radio i ostavio samo prazne priče i role stendap komičara, a da baš ništa smiješno nije.

- Nova Vlada na čelu sa Milojkom Spajićem, ozbiljno i odgovorno se obavezala da će usvojiti novu reformsku agendu kako bi se riješili naslijeđeni i nagomilani problemi i ubrzali napori za pristupanje EU. Rezultati se isporučuju u rekordnom roku, što konstatuju i najrelevantnije međunarodne adrese, zaključuje Janović.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 07:26