Deveti kongres SNP, Jokovic, stadion malih sportova / DEVETI KONGRES SNP - NENAD MANDIC
31/07/2021 u 22:15 h
Ivona Drobnjak, Marija TomićIvona Drobnjak, Marija Tomić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ФОТО-ВИДЕО) Јоковић изабран једногласно: Не разговарамо језиком ултиматума, али и не пристајемо на њих

Желимо власт која ће се бринути о сваком грађанину, која ће се борити против криминала и корупције, поручио је Јоковић

Предсjедник Социjалистичке народне партиjе (СНП) Владимир Jоковић изабран jе jедногласно на ту функциjу на вечерашњем, деветом конгресу те партиjе, коjи се под слоганом "Часно" одржава у Подгорици.

Он jе био jедини кандидат за предсjедника.

Међу гостима конгреса су Андриjа Мандић (Демократски фронт), предсjедник Праве црне Горе Марко Милачић, Горан Даниловић из Уjедињене црне Горе, Максим Вучинић (Радницка партиjа), Дритан Абазовић и Лука Ракчевић из Грађанског покрета УРА, посланик Покрета за промjене Никола Баjчетић...

image

Deveti kongres SNP, Jokovic, stadion malih sportova

DEVETI KONGRES SNP - NENAD MANDIC

Гости конгреса су и Александар Богдановић (ДПС), представници Социjалдемократа и Социjалдемократске партиjе, као и представници политичких партиjа из земаља региона.

Из СНП-а су раниjе казали да су формиране радне групе коjе ће радити на измjенама и допунама Статута и иновирања Програма партиjе, коjи ће се прилагодити савременим токовима.

– Уважаваjући борбу за слободу желим вам успjешан рад конгреса. Надам се да ћемо истраjати на будућем заjедничком путу и на независности институциjе – казао је премијер Здравко Кривокапић у свом обраћању.

Потпредсједник Владе Дритан Абазовић је казао како ниjе лако доћи до деветог конгреса и зато Вам свака част. Сарадња са СНП увиjек била лагана часна и jедниставена. Модернизивали сте се и сада све више носите бакљу слободе нове Црне Горе помирене Црне Горе,оне коjа треба да баштини своj европски пут, коjа треба заиста да представља земљу у коjоj ће бити привилегиjа живљети.

Он је такође честитао предсjеднику СНП и додао да се нада  да ће се радовати новим побjедама.

image

Са Конгреса СНП-а

- фото: Ивона Дробњак

Стефан Кркобабић потпредсjедник скупштине Србиjе је казао како је могао много тога да научи од Јоковића и казао како у њему куца право срце љевичара.

–  Борба за исте идеале за праведну државу за социjалну државу нас диjели са СНП-ом. Не дозволите да нас свађе и диjеле браћо Срби и брацо Црногорци. Мало jе људи коjи данас посjедуjу такву смиреност као Jоковић. Нека мисле душмани ста хоће али морам да казем да ЦГ има цетири jунака у 21.виjеку, Владимир Jоковић, Милан КнезевићАндриjа Мандић и Небоjша Медоjевић. Даjте им вjетар у леђа.

Сjећање на Момира Булатовића, оснивача СНП-а: 

Од Андрића сам научила колико су сjећања битна за наше постоjање. Прошлост jе jедино у шта вjеруjем jер се она десило. Та реченица обиљежила моj живот. У сjећању ружно опстаjе отимање СНП-А од неких људи, отимање од Момира Булатовића, али хвала богу СНП постоjи и ово jе вече партиjе и конгреса. Пожељела сам да садашњем СНП у позелим свако добро, успjешан рад конгреса и напредак, казала је Нада Булатовић.

image

Нада Булатовић

- фото: Ивона Дробњак

Желим да пренесем поздраве предсjедника Александра Вучића. Мислим да jе ово први конгрес коjи СНП одрЖава као владаjућа странка. честитам на томе али то доноси нова искушења и нове изазове. Мало jаче риjеци и пароле мораjу да замиjене конкретна дjела. Конкретна дjела мораjу да прате конкретни резултати. Увjерен сам да знате како ћете да се изборите са искусењима коjа су пред вама, казао је Миленко Jованов, потпредсjедник СНС.

– Вjеруjем да ће данашњи конгрес резултирати позитивним искорацима коjи ће доприниjети jачању сарадње између власти и опозициjе. Други путеви осим пута ка ЕУ постоjе али не воде никуда. Идеолошки контрасти су саставни дио система.

– ДПС jе наступао под слоганом "Ево руке". Био jе то дугорпчан позив на коjем мора почивати Црна Гора. Данас када смо опозициjа очекуjемо да имамо власт коjа ће бити привржена Црноj Гори, коjа ће наставити да гради европску Црну Гору. У случаjу добробити ЦГ jедино вриjедно надметање чиjа ће рjешења бити боља – казао је Александар Богдановић из ДПС-а.

image

Са Конгреса СНП-а

- фото: Ивона Дробњак

Сjећам се наших првих заjедницких акциjа, борбе, величанствених митинга коjи су преплавили Црну Гору. Велика народна подршка коjа jе преплавила тргове градове, то ниjе случаjно. Народ jе осjетио да нису у питању само обични предсjеднички избори, казао је предсједник Нове српске демократије Андрија Мандић.

– Српски народ jе знао да долазе тешка времена. Тешка времена су траjала до 30.августа. Водили сте храбру борбу да се не изневjере преци, али и потомци. Радуjе ме сто држите до традициjе. Сада jе наjважниjе да издржимо. Страх jе да неки коjи предлазу оне промjене могу све да поведу низ странпутицу. Размислите како смо замишљали ту побjеду коjу смо сви заjедно сањали 30.августа. Морамо да се боримо за ту побjеду. Имамо свуда посиjане људе бившег режима. Потребна нам jе снага, слога, упорност. Вjеруjем да ћемо и убудуће имати сарадњу као до сада. Борили смо се како смо знали. Знамо да jе наша борба часна, као и борба СНП jер знамо да таквом борбом можемо да обезбиjедимо бољу будућност Црне Горе – додао је Мандић.

Марко Милачић је истакао да сама чињеница да у власти нема ДПС-а, је огромна цивилизациjска побjеда.

–  Ако jе неко мислио да ће се нешто десити преко ноћи онда се грдно преварио. И поред великих разлика налазимо снаге да идемо наприjед. Ово је први конгрес СНП-а коjи се догађа када са нама ниjе митрополит Амфилохиjе, онаj човjек коjи нас jе научио слободи. Због њега треба да будемо много стрпљивиjи, да учимо од њега, да се сjећамо на њега. Као мали сам пратио вашу политичку партиjу. У оним временима када се бирало између добра и зла, били су Момир и Мило, као добро и зло – истакао је Милачић.

– Истина упрокос свему то jе синомим са СНП – казао је Милачић.

Сви ми заjедо морамо да се одужимо Црној Гори и да стрпамо у затвор налогодавце убиства Душка Јовановића. То jе што дугуjемо истини и вама. Не сумњаjте да ће бити боље и да ће се ДПС икад више вратити на власт.

Ксенија Миловић у име Демоса честитала постојање СНП-а и додала да је радује што је јака и савремена Црна Гора циљ СНП-а.

Она је додала како Јоковић уважава једнако политичаре и малу дјецу и да одлуке иду у корист сваког грађанина Црне Горе. 

Илир Чапуни у име Форце је казао да су порука и наук јасни да већина штити мањину, а заједно оне штите и унапређују Црну Гору.

Мирко Станић из СДП-а казао jе да са СНП-ом имаjу много разлика, али и сличности - чланство коjе ниjе поклекло и коjе jе остало лоjално.

– Оно на шта сам лично поносан и што мислим да диjелимо, jе то што никад нисте ушли у политичку ревизиjу. Увиjек сте наставили антифашистичку борбу народа Црне Горе и на чему можемо градити бољу Црну Гору – навео jе Станић.

Посебно је бити на челу партије која је прошла трновит пут, казао је Владимир Јоковић.

– Преузимајаћи позицију имао сам страх да не постанемо политичка марионета или нечији привезак. У мору политичких дешавања свакако 30. август представља датум кад је демократија закуцала на врата ЦГ. Сасвим је природно да људи имају велика очекивања али до сада нисмо имали оваква искуства, али испред партијских интереса треба бити држава као правно уређена земља – казао је Јоковић.

Желимо власт која ће бринути о сваком грађанину, која ће се борити против криминала и корупције. Данас је изузетно значајан за СНП, одређујемо какв ће СНП бити у будућности.

– Озбиљна и свеобухватна реформа показује промјене које се морају показивати на дјелима – поручује Јоковић.

Он је додао да је регионална добросусједска сарадња исто приоритет. Наводећи како желе добру сарадњу са свим земљама региона, посебно са братском Србијом.

– Боримо се за модерну Црну гору која ће бити социјално праведна и одоговорна. Важно је какву ће политику Црна Гора водити, а воља грађана за промјенама се мора испоштовати.

Грађански карактер наше партије је највише богаство на које остајемо поносни. Политику ћемо водити у складу са интересима народа Црне Горе.

Без јаког СНП-а, нема ни јаке Црне Горе – поручио је Јоковић.

Подсјећамо, да jе jуче посланик Драган Вукић казао да ће Конгресу бити потврђено jединство партиjе и да по први пут имају само једног кандидата, а то jе Владимир Jоковић.

Према његовим ријечима биће присутни скоро сви лидери опозиционих партиjа, као и преко 80 гостиjу из региона и црне Горе. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 10:56