Владимир Јоковић / - Владимир Јоковић
23/11/2021 u 17:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јоковић: О Ђукановићу да одлучује независан Уставни суд

- Мислим да Уставни суд сада нема кворум и дефинитвно се неће састати ни о томе одлучивати - закључио је Јоковић

Предсједник Социјалистичке народне партије Владимир Јоковић казао је, поводом усвојеног предлога у Скупштини за покретање поступка утврђивања да ли је предсједник Црне Горе Мило Ђукановић изјавама и поступањима на Цетињу почетком септембра грубо повриједио члан 14. Устава Црне Горе, да Уставни суд сада нема кворум и да се неће састати, а ни о томе одлучивати.

Предлог је покренут на основу иницијативе Социјалистичке народне партије. СНП сматра да је изјавама и поступањем Ђукановић на Цетињу почетком септембра грубо повриједио члан 14. Устава Црне Горе који прописује да су вјерске заједнице одвојене од државе, као и да су оне равноправне и слободне у вршењу вјерских обреда и вјерских послова.

- Мислим да не може у том саставу одлучивати и ми би вољели да послије избора Уставног суда, не политичког, него независног Уставног суда, да се то тада одређује - истакао је Јоковић за Портал РТЦГ.

По његовом суду, Црној Гори је потребан независни Уставни суд, који, како каже, није политички суд, као што је до сад био.

- Мислим да Уставни суд сада нема кворум и дефинитвно се неће састати ни о томе одлучивати - закључио је Јоковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 16:03