Владимир Јоковић / Foto: SRDJAN BOLJEVIC
13/10/2021 u 14:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јоковић: Реконструисати Владу прије расправе о Закону о буџету

Он је казао да су се партије парламентарне већине, дугогодишњом борбом, избориле за побједу и за то да буду дио извршне власти

Владу треба реконструисати прије него што на дневном реду Скупштине буде предлог Закона о буџету, оцијенио је лидер Социјалистичке народне партије (СНП) Владимир Јоковић.

Он је рекао да би предуго преговарање довело до тога да се не погоди суштина реконструкције, односно унапрјеђење рада и ефикасности Владе, као и реформе за добробит грађана Црне Горе.

-Прије предлога Закона о буџету и његовог увршћивања у дневни ред Скупштине, треба се договорити и реконструисати Владу-рекао је Јоковић агенцији МИНА.

Он је навео да политички актери морају рећи да ли су за реконструкцију Владе.

-Ако нијесмо за реконструкцију, требамо рећи да ли имамо Владу и да ли треба да ријешимо питање Владе. Да ли треба да идемо на изборе или на неки други начин да се договоримо- навео је Јоковић.

Он је, коментаришући наводе лидера Демократске народне партије Милана Кнежевића о неопходности интернационализације политичке кризе, навео да се нада у демократски капацитет свих политичких лидера.

Он је навео и да никада “не бјежи” од помоћи оних који су у протеклом периоду исказали пријатељски однос према Црној Гори и партијама парламентарне већине.

-Вјерујем да и то може да доприносе да изађемо из овога ћорсокака, јер убијеђен сам да овако даље нећемо моћи, ако се не договоримо- закључио је Јоковић.

Јоковић је оцијенио да су одлуку о уласку лидера парламентарних партија у Владу донијели грађани Црне Горе на изборима.

-Сви они који су прешли ценсус имају већи легитимитет од било кога другога, јер лидери политичких партија посједују одређену харизму, а партије су их препознале као способне људе и изабрале за предсједнике- навео је Јоковић.

Он је навео да би све остало било изигравање слободне народне воље и непоштовање демократских принципа.

-Највећи судија у свему овоме и највеће компетенције имају грађани, а они су дали политичким листама и партијама толику заступљеност у Парламенту. Не видим разлоге за условљавање- оцијенио је Јоковић.

Он је казао да су се партије парламентарне већине, дугогодишњом борбом, избориле за побједу и за то да буду дио извршне власти.

-Мислим да је током формирања експертске Владе направљена грешка"-навео је Јоковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 10:31