Joković / Foto: LAZAR RUZIC
31/08/2022 u 19:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jokovićeva izjava izazvala buru u javnosti: Više ja i Dado Šćekić imamo djece nego cijeli klub Demokrata

Neostvarenim ljudima se ne može dati da obavljaju vlast, kazao je lider SNP-a u intervjuu za Srpsku TV

Izjava predsjednika Socijalističke narodne partije (SNP) i potpredsjednika Vlade u tehničkom mandatu Vladimira Jokovića "da se neostvarenim ljudima ne može dati da obavljaju vlast", izazvala je opštu buru dijela crnogorske javnosti.

U televizijskom gostovanju Joković je, između ostalog, kazao da se ne može glasati za nekoga ko nema svoju djecu.

- Meni je žao onih koji se politikom bave radi egzistencije, koji ništa drugo u životu nisu uradili. Jedan euro nisu zaradili, nula eura poreza platili i nemaju nikakvu drugu alternativu. Oni samo gledaju to da opstaju tu, da egzistiraju u tome, to je problem političke scene- rekao je Joković u razgovoru za Srpsku televiziju, u emisiji "Neskriveno". 

Dodao je da u Italiji kandidat za predsjednika ne može biti niko mlađi od 50 godina i "ko nije familijaran čovjek".

- Ne možete glasati za nekoga da vodi vašu djecu, ko nema svoju djecu. Ni kučeta, ni mačeta... Kakva odgovornost, prema kome? Pasoš u džep, mogu gdje god hoće da odu, a mi smo utemeljeni tu. Više ja i naš potpredsjednik Dragoslav Šćekić imamo djece nego čitav poslanički klub Demokrata. Pogledajte koliko godina je imao Tramp, koliko ima Bajden, Putin, Džonson, predsjednik Njemačke i Erdogan. To samo mogu ozbiljni ljudi, ostvareni, koji su mnogo toga učinili-rekao je Joković.

image

Šćekić

Foto: IVAN PETROVIC-IPE

Na izjavu Jokovića reagovao je poslanik Demokrata Danilo Šaranović.

image

Šaranović

Foto: SRDJAN BOLJEVIC

- Ako ste se ikada pitali kako izgleda potpuna izvitoperenost uma, vjerovatno je to ovo. A ovo nam je (i meni je teško da povjerujem) potpredsjednik Vlade. Što ako npr. neko od nas ne može da ima djecu, Jokoviću- napisao je on na Tviteru.

Oglasila se i poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković.

image
Foto: IVAN PETROVIC-IPE

- E, moj Jokoviću, pamet ti ne smeta da ovakve izjave daješ. A, znaš li Jokoviću da ima žena koje žele, a ne mogu da se ostvare kao majke?! Bolje je ćutati i biti smatran budalom, nego progovoriti i odstraniti svaku sumnju- navela je ona na Tviteru.

Oglasili su se i funkcioneri DPS-a Mihailo Anđušić i Aleksandra Vuković. 

image

Anđušić

Foto: Arhiva

- Zgroženi smo izjavom potpredsjednika odlazeće Vlade i lidera Socijalističke narodne partije Vladimira Jokovića. Teško je dati bilo kakav komentar povodom njegovih, u najmanju ruku, skandaloznih riječi. Očekujemo da se odlazeća Vlada i SNP ograde i osude ono što smo čuli- kazao je on. 

Raščanin-Radičević: Joković uvijek za koplje “ispred” svog vremena

Predsjednica Foruma žena Socijaldemokrata Ivana Raščanin-Radičević upitala je kakva je odgovornost potpredsjednika Vlade koji može dati ovakvu izjavu.

- Sitna djeca kao mjerilo vrijednosti i doprinosa razvoja jednog društva - ovo je slika i prilika vrjednosnog sistema, tradicije i patrijarhata koji propagira potpredsjednik Vlade. U preispitivanju nečijih kompetencija potpredsjednik Vlade Crne Gore koristi se time koliko ko ima ili nema djece - za nas žene kod Jokovića je vjerovatno poželjno 3+ i to muške. Ništa kvalitet porodičnih odnosa. Ništa lični doprinos radom, ništa razvijanje servisa pomoći i podrške građanima. Kakva je odgovornost potpredsjednika Vlade, koji izusti ovako nešto? Kakva EU. Ovo je the real thing! Totalna New age evropska, zelena vlada. Abazović i Joković, vazda za koplje ispred svog vremena- saopštila je Raščanin-Radičević.

LP: Joković legetimizuje prljavu politiku i obračune sa vrha vlasti

Potpredsjednik Vlade u ostavci i lider Joković nastavlja sa vrha vlasti da legitimiše gnusne i nezamislive napade na političke protivnike, nedostojne takve funckije i javnog funkcionera, reagovali su iz Liberalne partije. 

- Napadom na Demokrate, kroz koji provlači njihov porodični i lični život, to da li neko ima djecu ili nema i zašto je to tako, pokušavaju da diskredituje oponente na nizak i mizeran način, neprihvatljiv je.  Liberali jesu politički protivnici ove partije, ali politička borba mora da sadrži neka pravila i ne ide ispod elementarne ljudskosti, časti i pristojnosti. Ova Vlada je dovoljno vulgarizovala javni prostor da je zadnji trenutak da to prestane da čini i da uvodi u praksu stvari koje nikome nikada nijesu pale na pamet u Crnoj Gori da javno saopštava. Takvo zagađivanje javne scene ne traje od juče, ali srećom neće još dugo potrajati.  Crnogorskoj politici potrebno je ozdravljenje i uspostavljanje principa na kojima će ona funkcionisati, poštujući ljudsko dostojanstvo kako oponenata i neistomišljenika tako i građana Crne Gore kojima se na ovaj način vrijeđa razum i pamet- poručili su iz LP. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 16:29