Здравко Кривокапић / - IVAN PETROVIC-IPE
01/08/2021 u 20:43 h
Портал ДанПортал Дан
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кабинет премијера: ДФ пада под утицај Коњевића, иако су га звали „крвави министар”

Очигледно да jе завршни круг до циља, односно рушења Владе, предвиђен за ДПС, коjи само чека да ДФ одради своj дио посла, поручили су из кабинета премијера Кривокапића

Кабинет премијера Здравка Кривокапића истакао је да Демократском фронту ниjе сметала позициjа актуелног премиjера, нити jе био кандидат ДПС-а, док jе траjала борба за мандате. Из премијеровог кабинета су поручили и да ДФ све више пада под утицаj лидера СДП-а Рашка Коњевића.

– Лидери ДФ-а, Милан Кнежевић и Андриjа Мандић, као и броjни функционери ДФ-а очигледно све више падаjу под утицаj Рашка Коњевића. Интересантна jе интенциjа ДФ-а колико уважава ставове и наводе, садашњег посланика СДП-а, и некадашњег „крвавог министра”, како су га квалификовали, те лично оптуживали за тровање грађана боjним отровима – наводе из кабинета Здравка Кривокапића.

Из Кривокапићевог кабинета су истакли и да је исти Рашко Коњевић jе наjављивао да ће након парламентарних избора преговарати са ДПС-ом, док jе Здравко Кривокапић предводио листу „За будућност Црне Горе”, на коjоj су били и представници ДФ-а.

– Тада Фронту ниjе сметала позициjа актуелног премиjера, нити jе био кандидат ДПС-а, док jе траjала борба за мандате. Ако некоме ниjе jасно о чему се ради, довољно jе да се осврнемо на реалност. Данас, у опозициjи jе Рашко Коњевић, заjедно са ДПС-ом, док су на власти представници све три побjедничке листе са парламентарних избора, уклjучуjући и ДФ. И док управљаjу броjним државним предузећима са руководећих позициjа, очигледно су ДФ-у ближи ставови партнера ДПС-а, Рашка Коњевића, него оних конституената са коjима чине парламентарну већину – наводи се у реаговању.

Из премијеровог кабинета су истакли да тако блиска сарадња Коњевића и Демократског фронта је наjбоља потврда координисаних акциjа ДФ-а и ДПС-а, у коме се СДП намеће као везивно ткиво.

– Зато и не чуди што, иако идеолошки удаљени, политички блиско сарађуjу. Док jе СДП преузео водећу улогу са протестима против Владе, ДФ jе наjавио преузимање штафете за септембар. Очигледно да jе завршни круг до циља, односно рушења Владе, предвиђен за ДПС, коjи само чека да ДФ одради своj дио посла – закључују из кабинета предсједника Владе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 08:07