Здравко Кривокапић / - Здравко Кривокапић
11/09/2021 u 20:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Кабинет премијера Ђукановићу: Одбјегли вођа пропалог пуча хоће да спријечи Црну Гору на путу помирења

Пошто је у току скупштинска процедура за његово разрјешње због прекорачења надлежности и кршења принципа секуларности, предсједнички избори су једини који су у овом моменту извјесни, наводе они

Одбјегли вођа пропалог пуча на Цетињу, чија се политика заснива на изналажењу страних и домаћих издајника, не може замаглити личну намјеру да спријечи Црну Гору на путу помирења, поручили су из кабинета предсједника Владе Здравка Кривокапића.

Они су реаговали на интервју предсједника државе Мила Ђукановића хрватском Јутарњем листу.

 - Још увијек предсједник Црне Горе, Мило Ђукановић, који најављује нове изборе, дјелимично јесте у праву. Пошто је у току скупштинска процедура за његово разрјешње због прекорачења надлежности и кршења принципа секуларности, предсједнички избори су једини који су у овом моменту извјесни. Новим покушајем замјена теза и манипулација, лидер опозиционог ДПС-а настоји да хомогенизује оне лаковјерне из окружења којих је све мање -  наводе из кабинета.

Како додају, након што му је пропао план, да хушкајући грађане Црне Горе једне на друге, те кршећи Устав угрози мултивјерски и мултинационални концепт, не одустаје од деструктивног и сулудог ђеловања, која га чврсто позиционирају као реметилачког фактора. 

 - Одбјегли вођа пропалог пуча на Цетињу, мора бити свјестан да његова политика која се само заснива на изналажењу страних и домаћих издајника, од хрватских, црногорских, албанских, а сада српских, не може замаглити личну намјеру да спријечи Црну Гору на путу помирења, економског прогреса, ослобођења заробљених институција и интеграције у Европску Унију - додају они.

Из кабинета премијера истичу да је Ђукановић својим пророчким говором почетком деведесетих, док је ратовао за мир, и прогонио присталице независне Црне Горе, најбоље описао своје данашње политичко дјеловање.

 - Он је тада оно што данас заступа називао болесним халуцинацијама, у којима се у "доброј мјери тражио, а све доскора и налазио начин за одржање на власти и скретања народне и политичке пажње са себе". Врло је тешко на озбиљан начин полемисати са ставовима Ђукановића, јер су утемељени једнако колико и констатација да устоличења на Цетињу неће бити - наводи се у реаговању Kабинета предсједника Владе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

21. oktobar 2021 09:30