Milojko Spajić / - FOTO: Слободен печат/Слободан Ѓуриќ
26/01/2024 u 15:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kabinet premijera: Za tri mjeseca mandata troškovi reprezentacije Spajića Crnu Goru koštali oko 500 eura

Vlada: Premijer nije koristio ni cent državnog novca u svom slobodnom vremenu

Iz kabineta predsjednika Vlade Crne Gore saopšteno je da premijer MiIojko Spajić tokom službenih posjeta Strazburu 14. decembra i Belgiji od 18. do 21. decembra "u periodu od 15. – 18. decembra nije imao službene obaveze i za te datume iz budžeta nije potrošen ni jedan cent".

- Iz ovoga jasno proizilazi da je riječ o privatnom vremenu premijera Milojka Spajića na koje i kao građanin i kao funkcioner, složićemo se, ima pravo - navedeno je u dopisu.

Kako je navedeno, u platformama za posjete predsjednika vlade Strazburu i Belgiji jasno je naveden sastav delegacije i period njihovog boravka, pa insinuacije pojedinih medija "da je osmočlana delegacija sa premijerom boravila duže od previđenog".

- Ponavljamo, predsjednik Vlade je u službenim posjetama Strazburu i Briselu boravio kada i kako je naznačeno plaformama koje su usvojene na sjednici Vlade kao i u izvještajima sa putovanja - navodi se saopštenju.

U dopisu iz kabineta premijera se navodi da je Spajić prvi premijer koji je prisustvovao plenarnom zasijedanju Komiteta eksperata za procjenu mjera za suzbijanje pranja novca i finansiranja terorizma u Strazburu.

- Ovim angažmanom i svime što je prethodilo ovoj aktivnosti, a zahvaljujući čemu je Crna Gora uspjela da izbjegne Sivu listu Manivala, premijer je sačuvao reputaciju, finansijski sistem i ekonomiju Crne Gore. Da nije bilo ovih aktivnosti, posljedice po našu zemlju bi bile nesagledive. Ovo može potvrditi svaki objektivan posmatrač/analitičar. A u prilog tome govori i informacija iz Sekretarijata Manivala da se nikada nije dogodilo da jedna zemlja dobije takvu podršku, odnosno da su se 22 države izjasnile u korist Crne Gore - ističe se.

Tokom boravka u Briselu, premijer je imao radne sastanke i baš kao što je prilikom posjete kazao - želio je da Crna Gora dođe u Brisel sa rezultatima i da bude poželjna članica Evropske unije.

Upravo zahvaljujući tom angažmanu, Međuvladina konferencija Crne Gore i Evropske unije nakon više godina neodržavanja zakazana je za 29. januar.

Navodi se da i da je indikativno to što upravo danas, kada je Spajić u zvaničnoj posjeti Belgiji, NATO-u i Luksemburgu,  aktuelizuje njegova posjeta u decembru i napominje da će premijer učestvovati ponedjeljak 29. januara na Međuvladinoj konferenciji "nakon koje Crna Gora počinje sa zatvaranjem pregovaračkih poglavlja nakon više godina stagnacije".

Kabinet premijera, tj. država Crna Gora, nije imala ni jedan cent troška reprezentacije za potrebe predsjednika vlade u periodu 15. do 18. decembra, navodi se u dopisu, dok su rezultati posjeta Francuskoj i Belgiji očigledni, kaže se u saopštenju.

Za tri mjeseca mandata troškovi reprezentacije Kabineta predsjednika Vlade iznosili su ukupno oko 500 eura, saopšteno je iz kabineta premijera.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 21:07