Хапшење Риста Јовановића / - Принтскрин
29/06/2021 u 14:39 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Када се Црна Гора већ толико воли са Косовом, Кривокапић мора да тражи хитно ослобађање Риста Јовановића

Ристо Јовановић треба одмах да буде ослобођен и то је сада основни задатак црногорске Владе јер видео снимци, које су косовски медији објавили, говоре да је ухапшен на правди Бога

Након хапшења Риста Јовановића на Газиместану отварају се питања гдје је утицај Црне Горе и да ли је наша Влада, након свих пријатељских сигнала упућених Приштини, способна да утиче на Косовску власт, да једног оперисаног човјека, којег кући чека мала беба, прије свега невино приведеног, ослободи из затвора.


Сјетимо се да је само прије неколико дана наша држава донирала 400 вакцина Косовским безбједносним снагама. Сада припадници тих снага малтретирају црногорске држављане.

Ристо Јовановић треба одмах да буде ослобођен и то је сада основни задатак црногорске Владе. Видео снимци које су косовски медији објавили, говоре да је ухапшен на правди Бога, и то треба да буде основни мотив наше Владе, када вуде, ако већ није, контактирала косовске власти. Ако не може другачије лично Здравко Кривокапић треба да инсистира на његовом ослобађању. И није довољно само саопштити да он треба да буде ослобођен а онда одговорност пребацивати на политичке партије у Црној Гори и на Косову. То је задатак Владе и њеног премијера. Не смију дозволити, када се већ осјећамо несигурно у Црној Гори, да будемо несигурни ван ње, јер неко Влада мора да брине о нашим држављанима, ма гдје они били, а нарочито када су хапшени и малтретирани без разлога као Ристо Јовановић.

Теодора Јовановић: Ристо је оперисан и кући има малу бебу

Супруга Риста Јовановића Теодора на друштвеним мрежама је нашписала да је њен муж неправедно затворен и да апсолутно ништа није скривио.

- Полицајац који га је одвео није чуо шта је он рекао само га је одвео. Јуче сам добила позив од нн полицајца из Приштине да је затворен и да му је суђење за два дана а када сам га питала зашто је затворен није разумио шта га питам, а све друго је  разумио. Ристо је оперисан прије пар година јер је имао саобраћајну несрећу и буде ли дошло до малтретирања тражићу одговорне. Зато апелујем на све који могу нешто да учине да га што прије пусте и због тога што има малу бебу - каже се у јавном обраћању Теодоре Јовановић

Оно што се на Косову помиње да је Јовановић позивао на национализам и мржњу, а само је питао зашто на тај начин претресају монахињу, је разлог више да премијер Кривокапић, колико је данас, реагује.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 03:09