Александар Кашћелан и Хуан Сантандер / - Престоница Цетиње
07/07/2021 u 14:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Кашћелан и Сантандер: Улагањем у дjецу улажемо у будућност Цетиња и Црне Горе

Престоница Цетиње и jа лично посебно смо посвећени унапређењу квалитета живота дjеце и младих. Градимо и градићемо локалну инфраструктуру коjа ће им омогућити бољи и квалитетниjи развоj, jер улагањем у дjецу улажемо у нашу будућност, казао jе Кашћелан

Дjеца и млади су будућност Цетиња и Црне Горе и зато jе неопходно да, свако у диjелу своjе надлежности, допринесе обезбjеђивању квалитетне здравствене, социjалне и дjечjе заштите и квалитетног образовања за свако диjете, оциjењено jе на састанку градоначелника Престонице Александра Кашћелана и шефа Уницефа у Црноj Гори Хуана Сантандера.

- Престоница Цетиње и jа лично посебно смо посвећени унапређењу квалитета живота дjеце и младих. Градимо и градићемо локалну инфраструктуру коjа ће им омогућити бољи и квалитетниjи развоj, jер улагањем у дjецу улажемо у нашу будућност - казао jе Кашћелан.

Жеља и намjера локалних власти, додао jе он, jесте да допринесу побољшању њихове здравствене заштите, приjе свега кроз снажење превенциjе: "Ту говоримо о вакцинациjи и драго ми jе да jе Уницеф овдjе данас да заjедно пошаљемо jасне поруке и охрабримо родитеље да дjецу вакцинишу и да евентуалне дилеме рjешаваjу кроз разговор са стручњацима”, казао је Кашћелан.

Градоначелник jе исказао задовољство степеном вакцинациjе Цетињанки и Цетињана против ковид-19 и указао на чињеницу да jе Престоница међу општинама са наjвећим обухватом имунизациjе у Црноj Гори. Сам jе дао примjер и у потпуности завршио вакцинациjу.

image

Улагањем у дjецу улажемо у нашу будућност

- Престоница Цетиње

Престоница jе, подсjетио jе њен први човjек, у циљу сузбиjања пандемиjе спровела броjне активности у циљу спречавања ширења пандемиjе и упркос кризи и ограниченим финансиjским средствима, обезбиjедила помоћ за локалне здравствене установе кроз набавку опреме и финансиjске стимулансе за запослене.

Шеф Уницефа jе похвалио активности градоначелника да у потпуности подржи националне напоре да се оконча пандемиjа имунизациjом против ковид-19. Он jе додао да jе важно да се побољша имунизациjа дjеце као и да се унаприjеди комуникациjа између породица и стручњака из локалног дома здравља, тако да родитељи могу с љекарима и медицинским сестрама разговарати о свим бригама коjе се тичу вакцина.

Саговорници су разговарали и о потреби унапређења социjалних садржаjа како би се помогло превазилажењу броjних проблема насталих услед пандемиjе, приjе свега због затварања школа и економске кризе. Такође, констатовано jе да jе криза оголила и одређене структурне проблеме коjе треба у што скориjем року рjешавати на системски начин.

- Драго ми jе да чуjем да Цетиње жели да пружи више бесплатних спортских и културних активности младим људима. То jе посебно битно током овог љета да би подржали ментално здравље младих и помогли им да надокнаде све оно што су током године изгубили у учењу због затварања школа. Уницеф се радуjе будућоj сарадњи с општином Цетиње на обезбjеђивању квалитетне здравствене, социjалне и дjечjе заштите и квалитетног образовања за свако диjете - казао jе Сантандер.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

15. septembar 2021 18:54