Кашћелан / Фото: Архива
27/08/2021 u 09:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кашћелан: Митрополит као духовник да позове да се устоличење организује ван Цетиња

Градоначелник Цетиња тврди да су у рукама носиоца власти сва оперативна сазнања о безбједносној ситуацији

Градоначелник Пријестонице Александар Kашћелан казао је на данашњој ванредној сједници СО Цетиње да би устоличење требало обавити ван Цетиња, преноси портал РТЦГ. 

- Овај став јасно смо предочили више пута носиоцима власти на државном нивоу, јер су у њиховим рукама оперативна сазнања о развоју безбједносне ситуације и свим ризицима, али и инструменти моћи. Зато их позивам на одговоран однос и поштовање Устава. Позивам и митрополита Јоаникија да као духовник позове вјернике на смиривање тензија и да чин устоличења организује ван Цетињ -  навео је Kашћелан.

Предсједник Kлуба одборника СДП у Скупштини Пријестонице и потпредсједник СДП-а Никола Ђурашковић, на почетку сједнице, представио је предложене закључке којим се тражи да се организатори устоличења најављеног за 5. септембар одустану од тог чина на Цетињу и да га обаве у другом граду.

Он је навео да предлажу те закључке јер безбједносна ситуацаија 5. септембра може бити угрожена.

- Цетиње не може ћутке посматрати да се у њему одиграва симболичко покоравање Црне Горе и мора директно упозорити да устоличење митрополита СПЦ може бити угрожена наша највећа вриједност - мир - поручио је Ђурашковић

Раније је објављено да ће одборници грађанског покрета УРА гласати да се церемонија устоличења митрополита не одржи у Цетињском манастиру.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 06:44