Стеван Катић / - к.м.
06/06/2021 u 19:43 h
Marija TomićMarija Tomić
StoryEditor

Катић: Херцег Нови ће сјутра добити предсједника локалног парламента

У преговорима око подјеле коалиционе власти учествују преговарачки тимови свих партија/листа учесница посљедњих локалних избора – Новска листа, Права ЦГ, За Будућност ХН и Боке, Демократе и коалиција Црно на Бијело, изузев коалиционе листе ДПС/СД

Актуелни предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић, који је и лидер Демократа у овом граду, каже да очекује да вечерас буду завршени разговори о формирању власти у Новом и да ће сјутра највјероватније, изабрати предсједника локалног парламента.

– Преговарачки тимови вецерас завршавају разговоре и близу су договора,тако да ћемо сјутра највјероватније изабрати предсједника Скупштине – рекао је Катић порталу Дана.

У преговорима око подјеле коалиционе власти учествују преговарачки тимови свих партија/листа учесница посљедњих локалних избора – Новска листа, Права ЦГ, За Будућност ХН и Боке, Демократе и коалиција Црно на Бијело, изузев коалиционе листе ДПС/СД.

Служба Скупштине је објавила позив за прву конститутивну сједницу локалног парлеманта, која би требало да буде одржана 7. јуна, што је у складу са законским роковима за сазивање сједнице.

Катић још није могао да каже да ли ће поново бити кандидат за предсједника Општине у име Демократске Црне Горе, али у складу са бројем освојених мандата, мјесто првог човјека Општине свакако припада Демократској Црној Гори.

Подсјетимо да су према званичним резултатима избора ОИК, највише гласова освојиле коалиција коју предводе Демократе – 4.568 8 (10 мандата ), затим коалиција ДСП/СД – 3.680 ( 8 мандата ), Коалиција За будућност Херцег Новог и Боке – 3.246 ( 7 мандата ), Новска листа – 3.195 ( 7 мандата ) , коалиција Црно на бијело – 1.281 ( 2 мандата ) и коалиција коју предводи Права Црна Гора – 768 ( 1 мандат ).

Izdvojeno

29. jul 2021 22:10