Инсерт из емисије / - фото; Твитер Владимир Павићевић
15/10/2021 u 20:23 h
Ana GajevićAna Gajević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кнежевић: Саша Чађеновић слао питања и одговоре адвокату Џозефа Асада, спреман сам за полиграф

Он је истакао и да је Чађеновић слао фотографије лидера ДФ-а да упре прстом у било кога од њих

Један од лидера ДФ-а Милан Кнежевић навео је да је Агенција за националну безбједност (АНБ) осмислила државни удар и позвао садашњег директора Дејана Вукшића да скине ознаку тајно са дешавања из 2016. године. Његов колега, Андрија Мандић, коментаришући државни удар, навео је да је за политичке потребе Мила Ђукановића ангажовани људи са дна, те да су главну улогу имали тужуоци Миливоје Катнић и Саша Чађеновић.

- На крају се показало да је све било монтажа, у коју су двојица играла главне,  а двојица споредне улоге. Главну улогу су играли Катнић и Чађеновић, покушавајући да за потребе једне, униште другу политику. Они ће се суочити са снагом правне Црне Горе и одговараће за све што су радили. Све је осмислио Мило Ђукановић, он је човјек који је процијенио када су истраживања показала да ће он да изгуби изборе, да нешто мора да се уради. Ноћ прије гласања дешава се хапшење држављана Србије. Ми смо те изборе и поред притисака изгубили за један мандат. Смјена власти требала је да се деси 2013. године када је представник ДФ-а побиједио представника ДФ-а - казао је Мандић у емисији "Патриотске игре" на Адриа телевизији.

Поновио је да нијесу побиједили 2016. због овакве улоге и плана тужилаштва.

 - То је био сценарио који је почивао на томе да треба нанијети зло политичком противнику. ДФ је прошао кроз незабиљежену политичку торутуру. Нанијет је злочин према нама, и нама је битно што су грађани који су пратили то суђење успјели да препознају улогу судског вијећа, и што су видјели да је ово све једна обична петљавина која се завршава са срамотом великом - додао је Мандић.

Мандић је казао да је важно да се на овом примјеру сви грађани солидаришу.

- Важно је да вршилац дужности ВДТ-а Катнића и Чађеновића суспендује - подвукао је Мандић.

Истакао је да су се, када се разматрало укидање СДТ-а, након једног позива, поколебали они који сада траже изгласавање Тужилачког савјета.

- ДФ је опстао, ми смо најјача политичка снага. Показали смо да нам вјерују грађани који знају да једино ДФ може да се обрачуна са криминалом. Гледали смо Марковића који је синоћ казао да је најважније да ДФ не може да уђе у власт. Наши политички партнери се изгледа труде да се оствари замисао ДПС-а - додао је Мандић.

Он је навео и да је одложено суђење за државни удар.

- Имамо проблем да се и на чланове Апелационог суда вршио притисак, не заборавите да су хапсили супруга судије Пилетић, кад се Катнић сјетио да је наводно починио кривично дјело - додао је он.

Кнежевић је у емисији "Патриотске игре", навео је да је у монтираном државном удару смањена излазност за 15 посто и да би тада ДФ са партнерима освојио власт.

 - Неки сад покушавају 2020. годину и изборе представе као чудо. Грађани су показали да највише вјерују ДФ-у. Ја сам дошао до неких нових података и доказа.  Позивам Вукшића да скине ознаку са дешавања 2016. године и видјеће да је тадашшњи начелник контактирао АНБ и Дејана Перуничића. АНБ је у потпуности била укључена у осмишљавању државног удара - навео је Кнежевић.

Показао је и 18 питања и одговора за које тврди да  је Чађеновић послао адвокату Џозефа Асада. Кнежевић је навео да је спреман и да оде на полиграф.

- Чађеновић је слао фотографије лидера ДФ-а да упре прстом у било кога у ових људи. Послао је фотографије Предрага Булатовића, Михаила Чађеновића возача, Небојше Медојевића, моју, Андрије Мандића, Јована Вучуровића, покојног Јанка Вучинића, Милутина Ђукановића, Славена Радуновића, покојног Коче Павловића и Бранка Радуловића - утврдио је Кнежевић.

Истакао је да је Асад то одбио да уради и постаје осумњичени.

- Асада је притискао и Срђан Дармановић и Зоран Пажин да упре прстом у нас и промијени исказ. Позивам Бурића да покрене поступак да покрене истрагу и суспендује Катнића и Чађеновића. Након ових доказа они не могу да буду тужиоци. На потезу је Бурић - нагласио је Кнежевић.

Позвао је и Зорана Брђанина да смијени Јовицу Речевића јер је и даље савјетник у полицији.

О уласку у Владу

Кнежевић је навео да је питао Абазовића шта би након што је Апелациони суд укинуо одлуку Вишег суда и аргументом да ће након шест мјесеци ДФ ући у владу.

- Нисам добио одговор, тада. Ал да напоменем да има више пријава против Кривокапића и Абазовиће него против нас. Све вријеме се лицитирало са пресудом, па се говорило да ће након шест мјесеци врата Владе бити отворена за нас.Лажни је аргумент да међународна заједница има нешто против нас. Ако наставе поједини експерти да раде са овим темпом, Црна Гора ће да банкротира - оцијенио је Кнежевић.

Са друге стране, Мандић је навео да им нико из међунаордне заједнице није казао да ДФ није добродошао у Владу.

 - Нико није навео ни један разлог да ДФ не уђе у Владу. Народ гласа и даје повјерење и констутише се парламентарна већина. Међу парламентарном већином нема једног да је у предизборној кампањи рекао да ће са ДПС-ом. Нек неко партијама у Њемачкој или Аустрији неко дође и каже да поставе експерте, то је немогуће. Власт потиче из воље народа - утврдио је он.

Мандић је навео да треба учити од земаља које дуго живе демократски живот, а не од аматера који су живјели у једнопартијском систему.

- У ЦГ која је од стране међународног фактора и грађана препозната као земља повезана са криминалом и корупцијом, са тим треба да се обрачуна неко храбар и неко ко има гласаче иза себе - рекао је Мандић.

Подсјетио је да су након 200 дана поручили да Влада нема подршку, али су очекивали да ће премијер да реагује након тога и да има други приступ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 06:32