/ Милан Кнежевић
25/11/2021 u 21:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кнежевић: Кривокапић и Абазовић неће припремати изборе који се смијеше

Посланик ДФ-а и лидер ДНП-а поручио је да би формирање мањинске Владе значило прекрајање изборне воље грађана

Посланик ДФ-а и лидер ДНП-а Милан Кнежевић поручио је да би формирање мањинске Владе значило прекрајање изборне воље грађана Црне Горе од 30. августа прошле године, пише портал РТЦГ.

Лидер Албанске алтернативе Ник Ђељошај казао је да ће Грађанском покрету УРА предложити да лидер те странке Дритан Абазовић буде нови црногорски премијер. Према ријечима Ђељошаја, у тој влади не би били представници Демократске партије социјалиста (ДПС), али да би та подржала њено формирање.

- Ако би се то догодило то би било прекрајање изборне воље грађана, јер је Абазовић током предизборне кампање саопштавао да неће имати било какав вид сарадње са ДПС-ом ни кроз мањинску подршку ни кроз неки конкретан коалициони аранжман и то је више питање за Абазовића и за ДПС- поручио је Кнежевић у емисији "Аргументи", на ТВЦГ.

Он је подсјетио да је ДФ, Демократама и ГП УРА послао, како каже, поштену политичку понуду, те да одговор очекују до 10. децембра.

Кнежевић је казао и да ДФ не осјећа никакву кривицу за тренутна дешавања у Црној Гори, већ да, како је додао, нуде рјешења. Кнежевић је казао да су у Црној Гори власт Здравко Кривокапић и Дритан Абазовић и поновио да Влада од јуна нема подршку ДФ-а.

- Овдје је читав покушај да се сачува статус qуо како би се сачувале фотеље Здравка Кривокапића и Дритана Абазовића. ДПС са својим коалиционим партнерима чека прилику да се врати на власт или кроз мањински концепт подршке или кроз улазак у ту Владу, а ми желимо да се изабере нова Влада- казао је Кнежевић.

У овом тренутку једино је ДФ спреман за изборе, нико други, зато ДПС преговара са дјеловима парламентарне већине јер није спремна да иде на изборе, казао је Кнежевић.

Он је навео да актуелна Влада није експертска.

- Ово је Влада странке Дритана Абазовића и странке дјеце Здравка Кривокапића. Јер су дјеца Здравка Кривокапића наступила на изборима и у Никшићу и Херцег Новом, ево сад наступају и у Мојковцу. Или ћемо се сви договорили или ћемо након тога, након 10. децембра, формирати техничку владу од парламентарне већине и националних мањина, која ће да припреми изборе у најкраћемо могућем року- навео је Кнежевић и поновио да је сатус quo неодржив, те да је рок 10. децембар.

“Јер Здравко Кривокапић и Дритан Абазовић неће припремати изборе који се смијеше Црној Гори, а не кривицом ДФ-а, већ кривицом дјелова парламентарне већине која сад мало кокетира са ДПС-ом”, поручио је Кнежевић и додао да буџет за 2022. треба да изгласа нова Влада.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 17:02