Milan Knežević / Portal Dan
03/11/2022 u 09:20 h
Blaženka GolubovićBlaženka Golubović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Knežević objavio dokument da je prisluškivan od 2015. godine

Je li u redu da se lider jedne partije prisluškuje od 2015. godine - upitao je Knežević

LIder DF Milan Knežević gostujući u jutarnjem programu na TV Prva ustvrdio je da su on i Andrrija Mandić na mjerama tajnog nadzora još od 2015. godine.

- Da li je li legitimno . Dejan Peruničić je uz Vesnu Medenicu prisluškivao i dalje prisliškuju mene i Mandića. Mi ne uživamo nikakav poslanički imunitet. Jesmo li uhapšeni nas 19 bez skidanja imuniteta, da li je Andriji Mandiću istovremeno određen pritvor bez skidanja imuniteta, da li mi je uhapšena majka, da li mi je uhapšen brat, da li mi je uhapšen brat od strica, i sve to u kontinuotetu od 2015. godine - kazao je Knežević.

Kako ističe, najgore od svega je to što te mjere nastavljaju da se sprovode i nakon 30. avgusta 2020. godine nad njima dvojicom.

- I što je paradoks, nama danas počinje suđenje protiv Dejana Peruničića zato što nas je prisluškivao u periodu od 2020. godine a postupci su spojeni zajedno sa Milivojem Katnićem. I Katnić je oštećeni, a objašnjenje zašto je Milivoje Katnić nezakonito prisluškivan zato što mu je život bio ugrožen od nas - ustvrdio je Knežević.

Smatra da su na taj način željeli da spasu Katnića da ga, kako kaže, navodno prisluškuju jer mu je "život bio ugrožen, njemu i Milu Đukanoviću", ali to je, ističe samo jedna od informacija koje će prezentovati crnogorskoj javnosti da se vidi šta se radi i šta se radilo od lidera DF-a, i da svi ćute.

- Agencija za nacionalnu bezbjednost je bila mehanizam u obračunu sa DF-om i njihovim istomišljenicima i za to imam dokument Vrhovnog suda od 21.2.2021. godine a koji je upućen Specijalnom državnom tužilaštvu, koji pokazujem javno u kameru.

On je pokazao dokument kojim potkrepljuje izgovoreno, a koji je označen oznakom tajno.

Tekst dokumenta:

- Povodom vašeg zahtjeva za prikupljanje potrebnih obavještenja, obavještavamo vas da su od strane Vrhovnog suda Crne Gore donijete sljedeće odluke:

Odlukom Su.T.br.566/19 od 22.11.2019. godine, odobren je nadzor nad elektronskim komunikacijama i poštanskim pošiljkama u odnosu na Andriju Mandića zbog postojanja osnova sumnje da je ugrožena nacionalna bezbjednost tajnim aktivnostima usmjerenim protiv utvrđenog poretka Crne Gore. Nadzor je produžen rješenjem Su.T.br. 22.11.2020. godine 22.02.2021. godine.

image

Dokument Milana Kneževića

- PRIVATNA ARHIVA

Odlukom Su.T.br.330/19 05.08.2019. godine odobren je nadzor nad elektronskim komunikacijama i poštanskim pošiljkama u odnosu na  Milana Kneževića zbog postojanja sumnje da ugrožena nacionalna bezbjednost obavještajno-subverzivnom djelatnošću pojedinaca, grupa i organizacija u korist druge države. Nadzor je produžen od 5.11.2020. godine i trajao je do 5.2.2021. godine.

Odlukom Su.T.br.9/21 18.01.2021. godine odobren je nadzor nadzor nad elektronskim komunikacijama i poštanskim pošiljkama odnosu na ...... zbog postojanja osnovane sumnje da je ugrožena nacionalna bezbjednost obavještajno-subverzivnom djelatnošću pojedinaca, grupa i organizacija u korist države. Nadzor traje do 18.4. 2021.

U odnosu na ostala lica iz zahtjeva nema podataka o odobrenom/produženomnadzoru nad elektronskim komunikacijama i  poštanskim pošiljkama. Nije bilo primljenih zapisnika o uništavanju podataka i dokumenata pribavljenih primjenom nadzora u odnosu na navedena lica.

V.d. predsjednika suda Stanka Vučinić.

- Inače, Andrija Mandić i ja smo u kontinuitetu pod nadzorom od 2015. godine. Zakonom o Agenciji za nacionalnu bezbjednost mi možemo najduže 24 mjeseca praćeni, i to mora na svaka tri mjeseca  da se produžava. I što je najgore to je rađeno i nakon 30. avgusta, kada je osvježili i kada je direktor ANB-a bio Dejan Vukšić, asvakako je rađeno i za vrijeme Dejana Peruničića i ostalih direktora ANB-a, a sve ovo je potpisivala Vesna Medenica protivustavno i protivzakonito - kazao je Knežević.

Istakao je da nema nikakvu dilemu da je i dalje pod mjerama nadzora.

- Ovo je samo potvrda onoga što sam saopštio na sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu da smo Andrija Mandić i ja trebali da budemo uhapšeni u predvečerje lokalnih izbora. Sad ja želim da pitam i sudije Ustavnog suda, cjelokupnu crnogorsku javnost ali i predstavnike ovih ambasada koje su zabrinute za Zakon o predsjedniku, da li je ovo u skladu sa njihovim ustavima , zakonom i zaštitom prava - kazao je lider Demokratske narodne partije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 13:29