Милан Кнежевић / - Милан Кнежевић
15/10/2021 u 21:30 h
Ana GajevićAna Gajević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кнежевић: Ова Влада неће припремати нове изборе

Истакао је да се овај политички савез неће прихватити да се не одржи попис, да нема Темељног уговора

Један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић, поручио је да ова Влада неће припремати нове изборе, те позвао међународну заједницу да се укључи, и ако не буде договора парламентарне већине, организује нове изборе.

Кнежевић је навео да су мислили да је могуће да се одмрзне овакав неодрживи статус и да се дође до неког рјешења које грађани очекују.

 - Имамо кризу и у парламенту и у Влади, наша влада се распада, ту се праве кланови, нико никог не воли. Ми смо направили велики уступак излазећи у сусрет прихватањем предлог колега из Деморкатске Црне Горе да размотримо реконструкцију владе. Ми смо били за нову владу са новим премијером уз подршку парламентарне већине и мањинских партија. Ово сад што имамо у преговорима је уступак, који не прихвата УРА која инсистира на експертској влади, што је веома контрадикторан став, јер то значи да ни Абазовић не може да буде вицепремијер - казао је Кнежевић у емисији "Патриотске игре" на Адриа телевизији.

Поручио је и да је статус КВО неодржив, ако УРА каже да нема рјешења.

 - Статус КВО је неодржив, ми имамо куд, пред народ који ће нам дати подршку да одбранимо оно што је постигнуто 30 августа. Нас су увјеравали да ће Абазовић боље штитити интересе српског народа него ми - нагласио је Кнежевић.

Истакао је да се овај политички савез неће прихватити да се не одржи попис, да нема Темељног уговора.

- Ако нема договора позивам међународну заједницу да се укључи, да формирамо тим и да се одрже избори по условима међународне заједице. Ова Влада неће припремати нове изборе - јасан је он,

Андрија Мандић је навео да се у ЦГ деформише политички живот, у којем имамо следеће - не функционише парламент, да се Влада распада, да не може да се донесе нека одлука, Тужилачки савјет, да смо рекордери по броју незапослених..

 - Сваки од ових експерата може да се врати одакле је дошао и гдје је радио, немају никакву одговорност према грађанима. Грађани њих нису гласали, они од нас траже да им ријешимо проблеме које рјешава извршна власт. Нијесу у питању фотеље, него преузимање одговорности. Нас ће неко за четири године да пита шта смо урадили, Ми ћемо на крају рећи да смо аплаудирали и подржавали лоше резултате Владе, ми на то не пристајемо. Ми нећемо да напуштамо Црну Гору, а неки други ће да оду на први авион и писати мемоаре како њихов рад нико није препознао - нагласио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 13:40