Кнежевић / Фото: Архива Дана
11/06/2021 u 10:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кнежевић Путину честитао Дан државности: Увијек сте подносили најтеже ударе судбине

Русија је из ваке невоље излазила јача на добробит данашње цјелокупне цивилизације, поручује лидер ДНП-а

Предсједник Демократске народне партије (ДНП) и један од лидера Демократског фронта (ДФ) Милан Kнежевић честитао је предсједнику Русије Владимиру Путину Дан државности Руске Федерације.

Kнежевић је истакао да је "велика Русија одувијек подносила најтеже ударе судбине у историји човјечанства и да је током Другог свјетског рата имала тридесет милиона људских жртава".

- Али је из сваке невоље излазила јача и спремнија да очува свој и свјетски мир, на добробит данашње цјелокупне цивилизације- додао је он. 

По Kнежевићу, миротворачка улога Русије у данашњим геостратешким оквирима усмјерена је на континуирано јачање глобалне равнотеже, на баланс свјетске моћи против друштвених и војних монопола, који би водили једностраном креирању свјетске политике на штету свеукупног напредног човјечанства.

- Управо зато, Руска Федерација данас чини гарант стабилности биполарног свијета уз снажан допринос очувању тековина на највишем цивилизацијском нивоу- навео је Кнежевић. 

Он је честитке упутио и руској амбасади у Црној Гори, као и амбасадору Владиславу Владиславовичу Маслењикову.

- Он се декларисао као мудар каријерни дипломата показујући од самог почетка свог наименовања да истински уважава друштвене, историјске и културне особености Црне Горе, уз жељу да и лично допринесе узајамно корисној сарадњи двије земље на равноправним основама, Црне Горе и Руске Федерације, на добробит њихових народа и култура- закључио је Кнежевић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 06:37